Kiša kvari planove

imageKad kiša, kao ovog leta, pada danima pa već i mesecima svi se žale na loše raspoloženje. Ipak nauka nije dokazala da kiša utiče na raspoloženje. Ovog leta kiša više pravi probleme u smislu planova.

Naučnici su sproveli istraživanje na 1233 osobe u pokušaju da utvrde postoji li veza izmedju depresije i kiše. Ovim istraživanjem nisu uspeli da dokažu da postoji bilo kakva veza izmedju kiše i depresije i s druge strane sučanog vremena i lepih osećaja. Utvrdjeno je da postoje osobe čiji organizmi intenzivnije reaguju na promenu vazduđnog pritiska i temperature, ali ne i preterano promenu raspoloženja.
Ovog leta , leta kao i da nema jer su kišoviti dani zauzeli mesto sunčanim letnjim danima. Pa se može reći da kiša više kvari planove kakve obično pravimo na početku svakog leta. Uredjene bašte i dvorišta sa garniturama za sedenje , žardinjere i saksije prepune cveća koje su čekale da se u njima uživa ostaće izgleda bez finih momenata uživanja jer kiša kvari mogućnost da u večernjim satima sa prijateljima ili u krugu porodice provedemo ugodno veče u priči i nadsve odredjenoj vrsti odmora.
Deci je kiša izvesno pokvarila raspust, ali ne koliko nekih davnih godina jer je današnja omladina više naviknuta da vreme provodi u kući uz računar ili pak mobilni telefon nego što se igra napolju. U UFK Valis, kažu da sezone kupanja na bazenima gotovo i da nema jer svakog dana pada kiša pa i u danima koji započnu sunčano uglavnom se dogadja da u popodnevnim satima imamo pljuskove i grmljavinu. U takvoj sistuaciji na bazen obično niko ne dolazi.
Kiša je bar za sada, pokvarila i planove ugostiteljima čiji zaposleni više vremena na poslu provedu unoseći i iznoseći mobilijar u bašte nego što realno ima prometa.
Kako stvari sa najavma meteorologa za sada stoje , oni koje kiša nervira moraju napraviti dugoročnije planove kako da kreativno provedu vreme jer kiše će biti i u avgustu.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.