UVM: Lažna Ruska lista i naprednjačka prevara

IZBORI 2024

Viši sud u Valjevu odbio je žalbu šefa izbornog štaba liste SVANUĆE – UJEDINjENO VALjEVO MOŽE Željka Trifunovića koji je u svojstvu građanina podneo žalbu na rešenje Gradske izborne komisije kojim je proglašena lažna lista ruske nacionalne manjine u Valjevu, tim povodom koalicija Ujedinjeno Valjevo može izdala je saopštenje za javnost. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Sud je tako bez želje da istraži očiglednu prevaru stao na stranu onih koji žele da unište instituciju slobodnih i demokratskih izbora. Kažu, nismo im dostavili dovoljno dokaza. Jasno je da na toj „ruskoj listi“ Rusa nema ni u tragovima, kao što bi uvidom u potpise podrške toj listi bilo jasno i da su mnogi od tih potpisa pisani istim rukopisom, tj. da ih je neko falsifikovao.

Dokaze tražili jesmo, ali je Gradska izborna komisija na naš zahtev da nam na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja omogući da dobijemo kopije potpisanih izjava podrške lažnoj ruskoj listi, kako bismo ih dostavili sudu, odgovorila da ćemo te dokumente moći da dobijemo u roku koji je otprilike posle lokalnih izbora. Da podsetimo, jedan od onih koji su svoj potpis dali lažnim Rusima je i predsednik te iste Gradske izborne komisije Mladen Simović, inače član SNS. Kako onda sudu dostaviti dokaze koje drugi državni organ oličen u naprednom podržavaocu lažnih Rusa očigledno ne želi da da?

I sve to da naprednjaci pokušaju da izbegnu izborni poraz u Valjevu. Napravljena je lažna ruska manjinska lista bez Rusa na njoj i to uz falsifikovane potpise podrške, kako bi takva lista bez prelaska cenzusa osvojila odborničke mandate. Onda lažni Rusi odbornici postanu deo naprednjačkog tabora. To ne smemo da dozvolimo.

Zato pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da 2. juna izađu na izbore u što većem broju i daju glas listi SVANUĆE- UJEDINjENO VALjEVO MOŽE kako bismo jednom za svagda stali na put bezakonju i prevarama naprednjaka. Samo visoka izlaznost može da spreči pokušaj naprednjačke izborne prevare. Prošlogodišnji decembarski izbori su pokazali da naprednjaci zajedno sa svojim koalicionim partnerima nemaju većinu u Valjevu.  Jun je prilika da im konačno vidimo leđa i započnemo pozitivne promene u našem gradu.“

 

8 comments on “UVM: Lažna Ruska lista i naprednjačka prevara

  1. Valjevac

    Vi idite na izbore koji su unapred pokradeni i dajite legitimitet toj unapred pripremljenoj kradji, svaka cast na tome!

    Reply
    1. Samo konkretne stvari

      Imaš li neki konkretan i izvodljiv predlog za borbu protiv toga? Bojkot sigurno nije rešenje. Opozicija ga je već probala 2020. i to nije donelo nikakvu promenu.

      Reply
    1. Miodrag

      Ima veze sa Putinom jer je Ruska, imali su Putina i na bilbordu pred prošle izbore, gde su išli u koaliciji sa braćom Komunistima. A Putin podržava našu partiju i precednika pa će taj jedan odbornik manjine biti naš, normalno da ne će podržati opoziciju.

      Reply
  2. Dragan

    Bravo za sud. presednik komisije ima pravo da podrzi koga hoce. sta fali ako je u jednoj stranci a podrzava drugu. pa i fudbaleri na primer navijaju za jedan klub a igraju za neki drugi. mora da se razdvoji koga volis a od koga zivis

    Reply
  3. Valjevo kod Uba

    Ne postoji na svetu postupak u kome se dokazuju činjenice koje svi znaju. U ovom slučaju svi znamo da to nisu Rusi jer ne govore ruski. I da se radi o nedozvoljenoj zloupotrebi u političke svrhe. Niti može neko da se oseća kao Rus. mesec ili dva dana. To zna i sud. Tako okrivljeni ne može da kaže da se oseća kao majmun, pa da ga sud umesto u zatvor pošalje u zoološki vrt. Ili još gore da kaže da je usamljeno mace pa da se sudija sazali i odvede ga kući., jer bi se sudija u tim slučajevima osećao kao majmun. Medjutim, sudiju ili sudije ne interesuje što se sada svako ko ima elementarnu pamet oseća kao majmun. Medjutim da i majmuni evoluiraju u svom intelektu je cinjenica da i oni znaju da svaka osoba ima svoju cenu. Ona ne mora da bude izražena u novcu. Može i u činjenici da si priznat da jesi,iako svi znamo da to nisi. Sudija ili njih više koji nemaju hrabrost da kažu da svi znamo da Rusi nisu u Valjevu nacionalna manjina je kao hirurg koji padne u nesvest kad krv vidi. Možda ja nisam u pravu. Nisam ni te struke. A mozda bi bilo dobro da se objavi ime onih koji su odlučivali u sudu. Isto kao što je objavljeno ime iz gradske uprave. Tako će sudija ili sudije imati priliku da se pred svojim sugradjanima pohvale da znaju ono što niko drugi ne zna. Da su Rusi u Valjevu nacionalna manjina. I to kakvi Rusi! Ne govore ruski! Ne, nemaju govornu manu! To su posebni Rusi čiji je maternji jezik srpski. I takvih nacionalnih manjina može biti sve više. Dok je ovakvog suda i sudija.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.