Uredjenjem prostora u Železničkoj ulici do novih parking mesta

Grad je započeo uredjenje prostora u Železničkoj ulici. Nekadašnje drvene barake sada će zameniti parking mesta i pešačka staza.

Grad Valjevo je još 2022. godine pristupio zameni zemljišta sa kompanijom Gazprom kojom je zemljište na kojoj je bila NIS pumpa, a koje je bilo vlasništvo NIS-a na ulasku u Tešnjar zamenjeno za zemljište pored duplih traka koje je u vlasništvu grada.

Krajem iste godine u skladu sa projektom uredjenja pomenutog prostora u Železničkoj ulici (ispod pumpe) grad je naložio uklanjanje drvenih baraka za koje su tadašnji vlasnici imali privremen dozvole za korišćenje , tačnije do trenutka privodjenja predmetne parcele nameni.

U decembru 2023. godine NIS je svoj objekat preselio i na duplim trakama otvorio novu benzinsku pumpu. Grad Valjevo potom je pristupio uklanjanju objekta stare pumpe , a sama parcela biće deo budućeg Gradskog trga sa podzemnom garažom.

Radovi su sada započeti i uredjenju prostora u Železničkoj ulici . Načelnik odeljenja za infrastrukturu Branko Vuković kaže da će grad na ovom prostoru dobiti još parking mesta. „Tu ćemo imati izmedju 25 i 30 novih parking mesta . Istovremeno radimo i široku pešačku stazu onako kako je to i predvidjeno projektom, “najavljuje Vuković.

 

8 comments on “Uredjenjem prostora u Železničkoj ulici do novih parking mesta

  1. Peđa Prdža

    Tako i treba …. Ova vlast radi sve kako treba … Vučić doživotni PREDSEDNIK
    Voli vas vas Prdža

    Reply
  2. sin anarhije

    Koji parking , grad petkom uvece prazan jer sve pobegne kuci, svako ko primi tri plate kupi kola , idite malo peske kao vasi djedovi i bicete zdraviji, nece pola vas umirati u 50 godina , pa mezence , pa picence , sve civilizcijski izumi ….

    Reply
  3. Ljubičica

    Zbog čega umesto tog parkinga koji se pravi( a malo dalje je ogroman parking kod DZ) nije posadjen drvored sa platanima, lipama ili kesten? Zar nije jedan od ciljeva razvoja grada do 2023. Valjevo kao ekološki prihvatljiv grad za život svojih gradjana dostojnih coveka?

    Reply
  4. Gagi

    Samo vi pravite parking mesta a raskrsnica sa slike ..jedna od najvažnijih i najprometnijih u gradu ..zakrcena stalno ..nerešena …gužva nenormalna …evo vam rešenje : Pravite kružne tokove gospodo …i tu i kod starog Supa …za početak …a o signalizaciji vertikalnoj i putokazima da ne govorimo …nigde znakova ..stoje stari znakovi od pre 30 ili 40 god …Sramota za ovaj grad na sta nam liči!

    Reply
    1. Istina

      Браво…
      Саобраћај је сума свих промашаја у једном граду и показатељ интелектуалног капацитета једне власти која управља заједницом…

      Reply
  5. Лазар

    шта ће нам паркинзи,упалите сва четри мигавца и на средину улице паркирајте.
    ај бре,ово је село Ваљево а не некакав тамо Париз

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.