Bolnica i „Toplana“ blizu dogovora o priključenju na toplovod

imageIako se o tome govori već skoro šest godina, iako je za taj projekat stigla i Češka donacija od 600.000 evra kojom jz izgrađen krak vrelovoda, još uvek nije izvesno da li će u novoj grejnoj sezoni Opšta bolnica biti priključena na centralni sistem “Toplane” ili će nastaviti da se greje u sopstvenoj režiji na mazut.

Kao što je poznato, JKP “Toplana” je u više navrata slala bolnici ponude priključenja na daljinsko grejanje sa predlogom cene i režima grejanja. Do sada dogovora nije bilo, ali izgleda das u dve strane, kako je ispričao v.d. direktor bolnice dr Zoran Đurić, ipak nešto bliže rešenju. Đurić naime kaže da su se rukovodstvo bolnice i „Toplane”, a u dogovoru sa valjevskom Filijalom RFZO, “približili optimalnom rešenju”.
“Prikupili smo i obradili podatke i fakture za energente za prvih šest meseci ove godine, koji su nam neophodni za podnošenje zahteva za aneksiranje sredstava na poziciji energenata u ugovoru sa Fondom. Sa prihvatanjem aneksa ugovora bila bi obezbeđena sredstva za plaćanje grejanja iz gradske toplane. Dokumentacija je završena i biće prosleđena Direkciji RFZO, a nakon njihovog odgovora i prihvatanja aneksa ugovora za dodatna sredstava za energente moći ćemo definitivno da se priključimo na daljinski sistem“, objašnjava Đurić.
Po rečima direktora “Toplane” Zorana Stepanovića, ovo JKP je bolnici ponudilo cenu od 47,9 miliona dinara za celu grejnu sezonu.
“Po informacijama iz bolnice njihovi troškovi grejanja bili su 39 miliona dinara, ali sa promenama na tržištu mazuta, može se očekivati da će ih grejanje u sledećoj grejnoj sezoni koštati između 55 i 60 miliona dinara. Smatram da je ekonomski interes bolnice da se priključi na daljinski sistem”, zaključuje Stepanović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.