Vozač pušten na slobodu

imageVozaču koji je izazvao saobraćajnu nesreću na Divčibarama u kojoj je devetogodišnji dečak smrtno stradao pušten je na slobodu , ali mu je odredjena mera zabrane napuštanja stana.Vozač pred tužiocem ostao pri tvrdnji da su mu otkazale kočnice.

Vladimir V, vozač vozila marke tojota koji je pre tri dana na Divčibarama usmrtio devetogodišnjeg dečaka Aleksu Dimitrova iz Subotice i pritom naneo povrede još dvema devojčicama je osumnjičen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i saslušan je u Osnovnom tužilaštvu.
Po saznanjima Vamedie, on je u tužilatvu praktično ponovio „da su mu kočnice na automobilu otkazale“, dodajući i to da mu je volan u kritičnom trenutku bio „tvrd“, zbog čega nije uspeo da skrene i izbegne kolonu učenika.
Međutim, naloženi vanredni tehnički pregled njegovog automobila pokazao je da su u trenutku nesreće na „tojoti“ bile ispravne i kočnice i sistem za upravljanje.
U daljem toku istrage biće utvrdjeno i da li je Vladimir, praktično uleteo u kolonu učenika koji su prelazili ulicu jer je u kritičnom trenutku koristio svoj mobilni telefon ili se možda prema svom maloletnom detetu, koje je vozio na zadnjem sedištu.
Kako je pokazao snimak kamera na „Pepinoj“ prodavnici, u blizini mesta tragedije, „tojota“ uopšte nije smanjivala brzinu i kočila dok se približavala osnovcima koji su prelazili ulicu, iako su učiteljice i rekreator mahali vozaču. Što sud nije prihvatio već je istom izrekao meru zabrane napuštanja stana u kom živi u Beogradu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.