Sindikat odustao od štrajka u Gorenju

imageRadnici Gorenja ipak neće štrajkovati. U razgovoru sa direktorom Sindikat pristao na jednokratnu isplatu od 10 000 dinara.

Sindikat Gorenja na oglasnoj tabli sada je objavio informaciju o postignutom dogovoru sa rukovodstvom fabrike i obavestio zaposlene da štrajka neće biti.
Podsećamo, Sindikat je najpre tražio isplatu regresa za godišnji odmor u visini od 24 000 dinara, a potom u novom obaveštenju zatražio i povećanje zarade na 45 000 dinara za one sa najnižim primanjima.
Direktor Gorenja u Valjevu Simon Kumer takodje je zaposlene obavestio da takvi iznosi nisu predvidjeni programom poslovanja za 2018. godinu i ponudio nadoknadu od 7 000 dinara.
Nakon razgovora Sindikata i direktora Kumera doneta je odluka da visina nadoknade bude 10 000 dinara o čemu je sindikat obavestio zaposlene:“Zbog najave štrajka upozorenja, poslodavac je predložio da se do kraja tekuće godine pregovara o vidu dopune isplate regresa pred zimski odmor. Za sada se nije razgovaralo o visini drugog dela, ali će sindikat svakako tražiti da ona bude u realnim i prihvatljivim granicama za radnike.“
U Gorenju nakon ovog dogovora neće biti najavljenog štrajka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.