Prijem za najbolje đake Valjeva

imageU Centru za kulturu organizovan je prijem za najbolje učenike Valjeva u ovoj školskoj godini i đake generacije prošle godine. Nagradjeno je 114 Vukovaca , 22 djaka generacije.

Đaci generacije školske 2016/2017. godine nagrađeni su na osnovu Odluke o nagradi grada Valjeva novčanim iznosom od 10 000 dinara ya svr[ene osnovce I 20 000 dinara za srednjoškolce, diplomom i sezonskom ulaznicom za bazene u Petnici. Prošle školske godine bilo je 22 đaka generacije, 16 iz osnovnih i 6 iz srednjih škola.
Nosilaca diplome „Vuk Stefanović Karadžić“ ima 114, od čega je 91 učenika osnovne, a 23 učenika srednjih škola. Nagrade su djacima dodelili u ime grada zamenik gradonačelnika Zoran Živković i član Veća Miroslav Ivanović. Obraćajući se učenicima i prisutnim roditeljima Ivanović je rekao da 248 učenika i studenata dobija stipendije Grada Valjeva. „ Za učenike osnovnih škola stipendija je 4 500 dinara, srednjih 5 000 dinara i za studente 9 300 dinara , to ukupno iznosi 281 milion dinara. Dobio sam informaciju da se sredstava redovno isplaćuju. Skupština je donela odluku da od ovih 281 milion dinara za osnovno obrazovanje se izdvaja 190 miliona , za srednje obrazovaje osam 90 miliona , pored toga za prevoz učenika osnovnih škola obezbedjeno je 30 miliona dinara i 3 miliona dinara za organizovanje učeničkih takmičenja. I danas evo nagrada besplatne ulaznice za SRC Petnica je podsticaj za vas Vukovce i djake generacije da to bude jedan motiv više da nastavite i ubuduće da postižete dobre rezultate“, rekao je izmedju ostalog Ivanović.

image OSNOVNA ŠKOLA
OŠ „Prva osnovna škola“ 11 učenika
OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“ 5
OŠ „Andra Savčić“ 12
OŠ „Nada Purić“ 6
OŠ „Sestre Ilić“ 21
OŠ „Milovan Glišić“ 8
OŠ „Desanka Maksimović“ 9
OŠ „Miloš Marković“ Donje Leskovice 1
OŠ „Ilija Birčanin“ Stave 1
OŠ „Dragoljub Ilić“ Dračić 2
OŠ „Stevan Filipović“ Divci 1
OŠ „Zdravko Jovanović „Poćuta nema Vukovce
OŠ „Sveti Sava“ Popučke 1
OŠ „Prota Mateja Nenadović“ Brankovina 1
OŠ „Milovan Glišić“ Valjevska Kamenica 2
Valjevska gimnazija 9
Muzička škola 1

SREDNjE ŠKOLE
Tehnička škola 2
Ekonomska škola 1
Valjevska gimnazija 9
Poljoprivredna škola 5
Medicinska škola 6

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.