Kinezi kupili Gorenje

imageKineska kompanija „Hisens“ kupila je 95% akcija Gorenja. Novi vlasnik najavljuje da će održati proizvodnju i izvršiti dodatna ulaganja.

Naziv i koncepcija brenda Gorenje u narednim godinama ne bi trebala da bude promenjena, osnovna je poruka završene prodaje akcija Gorenja. Kompanija „Hisens“ koja inače posluje u celom svetu i zapošljava oko 75 000 radnika , uspešno je otkupila 95% akcija ovog prvobitno slovenačkog brenda. „Hisens“ je za otkup akcija predložio cenu od 12 evra po akciji što su akcionari prihvatili pa je ukupna vrednost Gorenja kroz akcije 293 miliona evra.
“Hisense ce postati vlasnik 95,42% akcija Gorenja nakon uspesne ponude za preuzimanje

Na osnovu ponude za kupovinu akcija Gorenja, objavljene 29. maja 2018. godine od strane Hisense Luksemburg Home Appliance Holdinga, koja je vazila do 26. juna 2018. godine, Hisense će kupiti jos 62,46 posto svih izdatih akcija Gorenja. Hisense je danas objavio da je ponuda za preuzimanje bila uspesna.

Ponuda za preuzimanje od 12 evra po akciji prihvaćena je od strane 5.165 deonicara Gorenja, koji su imali ukupno 15.254.871 akcija (GRVG-a). Ukljucujući akcije stecene pre objavljivanja ponude za preuzimanje (32,96% akcija GRVG), Hisense Luksemburg Home Appliance Holding ce postati vlasnik 95,42 odsto svih izdatih akcija Gorenja” navodi se u zvaničnom obaveštenju Gorenje grupe.

Za zaposlene u Srbiji ne bi trebalo da bude većih iznenadjenja, ako je suditi po dosadašnjim izjavama čelnih ljudi, a kompanija Gorenje u našoj zemlji posluje u tri grada: Valjevu, Zaječaru i Staroj Pazovi. Dok se u Valjeevu proizvode rashladni uredjaji, u ova dva srpska grada Gorenje proizvodi bojlere i veš mašine.
Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.