Svanuće: Lažna ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

IZBORI 2024

Povodom proglašenja ruske manjinske liste za predstoječe izbore koalicija Ujedinjeno Valjevo može izdalo je saopštenje za javnost u kom navodi da na listi ima Rusa koliko i vanzemaljaca. Saopštenje ove koalicije prenosimo u celosti:

„Na listi Ruske stranke koja se volšebno pojavila i podnela svoju kandidaturu za lokalne  izbore u Valjevu kao lista nacionalne manjine ima Rusa isto koliko ima i vanzemaljaca – nijedan.  Zapravo, veća je verovatnoća da je neko od kandidata sa ove liste vanzemaljac nego da je Rus.

Radi se o običnoj prevari u režiji Srpske napredne stranke i izigravanju zakona koji daje mogućnost da liste nacionalnih manjina i bez prelaska cenzusa i sa manjim brojem potrebnih glasova osvoje odborničke mandate i uđu u lokalni parlament.

Gradsku izbornu komisiju pitamo kako je utvrdila da se radi o izbornoj listi ruske nacionalne manjine i tražimo da se kandidatura ove liste poništi, jer se radi o očiglednom izigravanju Zakona o lokalnim izborima. Na ovoj „ruskoj“ manjinskoj listi Rusa nema.

Cilj pojavljivanja ovakve lažne ruske manjinske liste na izborima je da se korišćenjem sentimenta prema Rusiji privuku nedovoljno informisani građani i tako i bez prelaska izbornog cenzusa od 3%  osvoje odbornička mesta koja će onda biti priključena već podosta šarenom taboru Srpske napredne stranke.

Srpska napredna stranka zna da u Valjevu gubi izbore, a ovo je samo očajnički pokušaj da prevarom nakon izbora nekako dođu do mogućnosti da formiraju skupštinsku većinu.

Naše sugrađanke i sugrađane pozivamo da nikako ne nasedaju na ovu očiglednu  prevaru SNS-a i ne glasaju za listu pod nazivom Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović.  Ne  smemo da dozvolimo da naprednjaci na prevaru još 4 godine uništavaju naš grad.

Prenesite dalje – sVAnuće.“

5 comments on “Svanuće: Lažna ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

  1. Cao pozzzz

    Clanom 75. stav 1. Zakona o lokalnim izborima propisano je da se izbornom listom nacionalne manjine u smislu ovog zakona smatra ona izborna losta za koju je izborna komisija utvrdila da je osnovni ljiv njenog podnosenja predstavljanje i zastupanje nacionalne manjine, kao i zastita i poboljsanje prava pripadnika nacionalne manjine, u skladu sa medjunarodnim pravnim standardima, dok je stavom 2. istog clana propisqno da izborna komisija posebnim resenjem utvrdjuje da izborna lista ima polozaj izborne liste nacionalne manjine u smislu ovog zakona istovremeno kada je proglasena, a na predlog podnosioca izborne liste koji mora biti podnet zajedno sa izbornom listom.
    Uvidom u Izvod iz Registra politickih stranaka koji vodi Ministarstvo drzavne uprave i lokalne samouprave, Gradska izborna komisija za sprovodjenje izbora za odbornike Skupstine grada Valjeva je, u skladu sa clanom 75. stav 2. Zakona o lokalnim izborima, konstatovala da je RUSKA STRANKA REGISTROVANA POD REDNIM BROJEM 94. KAO POLITICKA STRANKA RUSKE NACILNALNE MANJINE.

    Reply
    1. Građanin časnih namera

      Mogli su da se registruju i kao marsovci. Lažni „Rusi“ za lažiranje izbora.

      Reply
  2. Dragan

    svako moze da se prestavlja kako hoce. mnogi su se izjasnili kao jugosloveni i onda rekli da postaju srbi i to je u redu. mnogi su bili komunisti pa rekli da postaju cetnici i to je isto u redu. zasto onda ljudi koji su bili srbi sad kad idu izbori nemogu da postanu rusi

    Reply
  3. poturica gori od tucina

    „Nije Srbija ovakva zbog 500 godina pod turcima, vec zbog 150 godina pod rusima“.
    Uvek se setim ove objave sa twittera, kada se ovde pomene nesto rusko.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.