Počinje “BOOKa u Dvorištu”

imageTrideset druga sezona kulturnih programa tokom leta, u dvorištu Biblioteke, počinje u utorak, 19.juna u 20 časova.

Najstarija ustanova kulture u gradu obeležava ove godine svoj jubilej, 150 godina od osnivanja.
“Smatrali smo da ovaj jubilej zaslužuje inovacije, odnosno, da je potrebno da građanima ponudimo kulturne sadržaje koji su atraktivni i nesvakidašnji. Zato smo ovogodišnji program "BOOKa u Dvorištu", osmislili kao seriju od pet panela, u kojima će učestvati značajne ličnosti iz sveta kulture, sa ciljem da se kroz diskusiju ponude odgovori na nekoliko značajnih tema iz oblasti kulture i društvenih zbivanja. Svi zainteresovani građani mogu aktivno učestvovati u diskusiji, što je značajna novina u odnosu na ranije programe i promocije, koje su u fokusu imale predstavljanje pisaca i književnih dela.
Nadamo se da ćete pokazati interesovanje za naše programe, da ćete aktivno učestvovati u diskusiji na ponuđene teme, čime ćete dati svoj doprinos analizi društvenih i kulturnih zbivanja u našem okruženju.

Za najmlađe, Biblioteka tradicionalno organizuje letnje radionice, ciklus pod nazivom "Vesela sreda". Pozivamo mališane da se i ovog leta, svake srede druže sa nama u dvorištu. Igramo se i učimo, jer tako je najlepše”, navodi se u Saopštenju Biblioteke.

PK VALIS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.