Ministar Šarčević posetio Valjevo

imageGrad Valjevo posetio je ministar prosvete Mladen Šarčević koji je sa gradskim rukovodstvom razgovarao o obdaništu, ISP i TIC-u.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović informisao je medije da je prilikom razgovora sa ministrom pšrosvete Mladenom Šarčevićem razgovarano o nekoliko tema. Najpre ISP koja kako se moglo čuti treba da bude pod jurisdikcijom Republike, potom proširenju kapaciteta PU Milica Nožica i na kraju o izbnalaženju najboljeg rešenja za Tehničko inovacioni centar.

„Razgovarali smo o podizanju kapaciteta Predškolske ustanove optimizacijom postojećeg prostora od šeste škole, a uz korišćenje odredjenih sredstava koje imamo na raspolaganju od Svetske banke. Ono što je takodje važno mi pripremamo veliki deo Srbije da se mreža učeničkih domova poboljša tako da je juče ministarstvu predat objekat Jablanice kako bi se na vreme uradila adaptacija”, rekao je ministar Mladen Šarčević.
Za pitanje Petnice ministar kaže da traje jako dugo , ali da ovoga puta postoje izgledi da se ISP Petnica nadje u mreži sa još nekoliko takvih ustanova, tačnije sedam. Tu se podrazumeva I dogradnja nekih kapaciteta, a ministar kaže I da je postignut dogovor sa vladikom Milutinom da se spor koji postoji prevazidje kako bi se moglo validno uknjižiti I potom prepoznati u budžetu..
Za nove vidove tehničkih mogućnosti ministar najavljuje Tehničko inovacioni centar .
“Sagledaćemo neke nove prostorne mogućnosti koje grad Valjevo ima da bi mogli da zadovoljimo potrebe I predškolskih I drugih ustanova . U budžetu imamo sredstva za to I imamo podršku odredjenih ulagača iz Slovenije tako da smo sve teme obuhvatili”, kaže ministar.

Prvobitna ideja je bila da TIC bude smešten u staroj šestoj školi za koju kako ministar kaže mu je predočeno da nema postojećih uslova . “ Onda ćemo iznaći neko drugo rešenje Centar može sa delom opreme da krene u školi I da mi krenemo da vidimo sve prostorne mogućnosti za sve namene. Mi ovde pričamo mreži škola I sve lokalne samouprave su doble akt o mreži o kom treba da se izjasne Raygovarali smo I o centru za stručno usavršavanje nastave I to smo prepoznali I ti centri su prepoznati kao dobri”, rekao je ministar Šarčević. .

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.