Ambulanta u Petnici nije radila ni dana?

imageU MZ Petnica još 2.juna 2016. godine završena je rekonstrukcija ambulante I ista predata Domu zdravlja. Aktivisti Lokalnog fronta obavestili su javnost da ambulanta ni posle dve godine nije otvorena.

 

Grad Valjevo je svojevremeno uložio 4,8 miliona dinara u rekonstrukciju objekta ambulante u Petnici gde je pod jednim krovom smeštena I poštanska jedinica. Nakon što je 2. Juna 2016. Godine ambulanta predate Domu zdravlja , u Petnici je upriličena svečanost povodom otvaranja pošte. Ali kako navode stanovnici Petnice ambulanta do danas nije otvorena.
Tog 2. Juna 2016 . godine kada je Direkcija za izgradnju predala objekat moglo se čuti od tadašnjeg direktora Direkcije Dragana Jeremića da je Petnici potrebna ambulanta kako ne bi morali da dolaze u Dom zdravlja. Te reči potvrdili su I prisutni meštani .
Sada dve godine kasnije na konferenciji za novinare Lokalnog fronta aktivista Željko Trifunović inače meštanin Petnice kaže: “ULoženo je oko pet miliona dinara za adaptaciju ambulante u Petnici. Sećate se dolazili su ministri I podpredsednici Vlade da otvaraju poštu pa je tada još jednom rečeno da će u toku te godine biti otvorena ambulanta. Eto te godine nije otvorena, došla je 2017. Godina ambulanta nije otvorena , a sad je 2018. Godina I ambulanta još uvek nije otvorena. Za šta je molim vas onda uložen novac u Petnici?”, rekao je Trifunović.
Zvaničnoj predaji objekta tada je u ime Doma zdravlja prisustvovao Ljuba Vesić tadašnji pomoćnik direktora Doma zdravlja za nemedicinske poslove koji je novinarima rekao da Domu zdravlja tek predstoji opremanje prostora. „ Danas su nam tek predati ključevi i nadam se da će raspored rada dozvoliti da ambulanta počne da radi tokom meseca , a broj dana rada lekara u ordinaciji će zavisiti od broja kartona i pacijenata koji žive ovde. Još uvek ne znamo tačno šta nam je potrebno i da li će grad učestvovati u opremanju ili će to biti samo naš trošak“, rekao je tada Vesić.
Kako je tada dodatno najavljeno ambulanta nije bila predvidjena da radi svaki dan, ali do sada očito nije radila nijedan dan. Meštani Petnice I dalje kod lekara I po recepte moraju u Dom zdravlja dok proctor ambulante ostaje neiskorišćen.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.