Lokalni front: Hajdučija lokalne vlasti u Petnici

imagePosle uloženih pet miliona dinara Petnica nije turistička destinacija već je pećina smetlište, MZ bez kanalizacije, a do neočišćenog jezera nema ni puta, kažu aktivisti Lokalnog fronta .

Ponašanje i odnos gradske vlasti prema Petnici aktivisti Lokalnog fronta definisali su kao hajdučiju.Na prostor ispred Petničke pećine za koji je najavljeno uredjenje još pre godinu dana osvrnuli su se aktivisti Lokalnog fronta. „Radovi su počeli na uredjenju ovog prostora , a gradska vlast je za tu namenu izdvojila 4,9 miliona dinara.Rekli su da to rade kako bi se povećao turistički potencijal Grada Valjeva i oformila nova turistička destinacija. Pa kakva je to turististčka destinacija i da li ovo može uopšte biti destinacija kad prvo što vidite su gomile smeća i prepune kante , doduše te kante su prošle godine postavljene, ali nije odredjen upravljač ovog prostora niti je odredjen neko da odnosi ovo smeće. I sad imamo situaciju da se pravi deponija. Njome turisti samo mogu da se oteraju“, rekao je ispred pećine Željko Trifunović aktivista Lokalnog fronta.
On kaže da u Petnicu dolazi dosta turista samostalno ne samo iz Srbije pa je pitanje kako objasniti deponiju i kako objasniti polaznicima kurseva u ISP da ne mogu da dodju do pećine kad najavljenog mosta nema?
„Da li je normalno da ljudi koji ovde dolaze ne mogu prići i kakvu sliku u svoje zemlje nose odavde. Je li to reprezent? Kada će izgraditi taj most? Vodoprivredna insppekcija je izdala nalog za rušenje jer je kako kažu smanjem protok vode pa zašto nisu ostali srušeni i zašto nisu izgradjeni odgovarajući? Kako će recimo vatrogasni kamion doći do ove porodice preko reke. Nikakva dokumentacija ne postoji i ovo je hajdučija. Sve je to apsurd jer se troši novac gradjana“, kaže Trifunović.

image On je naveo da u Petnici ne postoji kanalizaciona mreža u Petnici i da ISPetnica nema kanalizaciju već da se iz njihovih jama preliva sadržaj u reku Pocibravu,a potom u reku Banju.
„Najavili su kanalizacionu mrežu pre godinu dana i ništa. Obećali su čišćenje Petničkog jezera i od toga ništa. Kada će jezero biti očišćeno. A pre svega nemamo pristup jezeru. Bez puteva , kanalizacije, bez uredjenja prostora, bez upravljača sve su to problemi na koje želimo da ukažemo“, rekao je Trifunović .
Aktivisti Lokalnog fronta pozvali su gradjane Valjeva na druženje ispred zgrade Radio Valjeva. „To je još jedan Skadar na Bojani kojeg ima na području Valjeva zahvaljujući umeštnosti i zanju lokalne vlasti.Pokušćemo da razgovramo sa gradjanima čujemo njihovo mišljenje. I podsetićemo se bisera aktuelne vlasti. Druženje počinje u 19h biće tu štand i video bim i pozivamo sve da nam se pridruže“, rekao je Ljubomir Radović.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.