Četiri vodovodna pravca za 130 miliona dinara

imageSkupština grada poverila je JP Kolubara posao vezan za izgradnju seoskih vodovoda. Kako se moglo čuti za 130 miliona, koliko je opredeljeno budžetom biće izgradjena četiri vodovodna pravca.

 

Na sednici Skuptine direktor JP Kolubara Zoran Mitrović informisao je odbornike da je uradjena projektna dokumentacija za četiri vodovodna pravca. „Za pravac prema selu Stubo u dužini od 6 km postoji i gradjevinska dozvola, pravac Divci-Veselinovac u dužini od 10,4 km je u postupku dobijanja gradjeviske dozvole. Treća deonica koja je u planu je Klanica-Valjevska Kamenica u dužini od 21km i tu takodje nema nikakvih problema, a trenutni zastoj, ako tako možemo reći odnosi se na vodovodni pravac za Balinović koji je ranijom projektnom dokumentacijom bio predvidjen da kreće iz Valjeva što nekako i nema logike s obzirom da to znači da bismo onda vodu slali praktično uzbrdo iz Valjeva , a Balinović se nalazi u delu ispod brane“, rekao je Mitrović.
Kako se moglo čuti razlog što se izgradnja poverava JP Kolubara, a ne JKP Vodovod je iz razloga što se radi o vodovodnim pravccima iz sistema Stubo Rovni kojim upravlja JP Kolubara.
„U delu ispod brane već je uradjena mini fabrika za preradu vode koja odmah može da počene sa radom i sa snabdevanjem vovodm ovih sela Stubo i Rovni. Nakon što mi završimo naš deo posla JKP Vodovod će preuzeti tzv sekundarnu mrežu . Vodovod ima deo operative , ali ona je predvidjena i služi za hitne intervencije popravki nastalih kvarova. Ta oprema i mehanizacija nije dovoljna za ovako veliki i zahtevan posao , ali izvesno za radove na sekundarnoj mreži JKP Vodovod će biti angažovan“, objasnio je Mitrović odgovrajućo na pitanje zašto se posao poverava JP Kolubara.
Budžetom za 2018. godinu predvidjeno je 130 miliona za izgradnju seoskih vodovoda.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.