U nedelju 20.maja besplatni preventivni pregledi

imageU Opštoj bolnici Valjevo, u nedelju, 20. maja 2018. godine, od 8 do 16 časova biće održana deveta akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja u septembru prošle godine. Akcija je usmerena prevashodno na lica bez zdravstvenog osiguranja, jer je tog dana od 8 do 16 časova prilika da oni potpuno besplatno provere svoje zdravstveno stanje.

Ovoga puta pored dermatoloških pregleda mladeža, obaviće se i laboratorijsko uzorkovanje materijala za analiziranje triglicerida i holesterola prema indikacijama koje odredi lekar. Na raspolaganju će biti i internistički opšti pregled kojim će korisnici moći da provere vrednosti EKG i TA. U Opštoj bolnici Valjevo, 20.05.2018.god.,biće rađeni pregledi, pre svega, licima bez zdravstvenog osiguranja.
Do sada je priliku da proveri svoje zdravstveno stanje u preventivnim pregledima iskoristilo oko 3000 ljudi na teritoriji Kolubarskog okruga, od čega je oko 10% bilo bez zdravstvenog osiguranja.
U akciji u nedelju 20. maja učestvuju i domovi zdravlja Ub, Ljig, Mionica i Lajkovac, a obavljaće preglede u skladu sa svojim kadrovskim i tehničkim mogućnostima.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.