Obeležena slava Valjevske pivare

imageValjevska pivara, najstariji industrijski brend našeg grada koju uskoro očekuje privatizacija, danas je obeležila svoju slavu – Treće Trojice.

Slavski obred služili su episkop valjevski Milutin i episkop australijsko-novozelandski Siluan uz sasluženje sveštenika naše eparhije, a vladika valjevske eparhije je čestitajući Pivari slavu istakao da se Valjevci svuda u svetu diče svojom pivarom i najboljim pivom, izražavajući nadu da će pivara ostati i opstati u našem gradu.
Nakon rezanja slavskog kolača, uručene su i jubilarne nagrade za 10, 20, 30 i 40 godina rada zaposlenima u Valjevskoj pivari, ukupno njih 19.
U razgovoru sa novinarima, direktor pivare Aleksandar Rajevac je podsetio da je firma odlukom Vlade Srbije od 18. maja ušla u proces privatizacije.
“Metod prodaje pivare je tržišna vrednost na dan 31.12.2017. godine, a model je prikupljanje ponuda. Ulazimo, dakle, u novu fazu života gde očekujemo da se proizvodnja nastavi i mislim da tu neće biti problema, jer svi razgovori koje smo do sada vodili tiču se novih investicionih ulaganja za još bolju proizvodnju. Datum kada će pivara dobiti novog vlasnika nije oročen, u narednih mesec dana mi smo u obavezi da dostavimo još neka dokumenta, a nakon toga se posle mesec dana rapisuje poziv za prikupljanje ponuda koji traje 90 dana”, objasnio je Rajevac.
Novinari su direktora podsetili da je od potencijalnih zainteresovanih kupaca delegacija “Hajnekena” posetila pivaru još 12. februara, ali kako je rekao, to i ne znači da je ta čuvena kompanija jedina zainteresovana za privatizaciju.
“Svi koji su poslali pismo o namerama su ozbiljni, pored Hajnekena postoji još 5 firmi čiji predstavnici nisu dolazili, ali su potpuno upoznati sa kapacitetima, poslovanjem i stanjem u Valjevskoj pivari. Niko se nije izjasnio, javna prodaja će pokazati sve, jer se u ovoj fazi mogu javiti i novi kupci”, kaže Rajevac.
Direktor Valjevske pivare zaključio je da zaposleni nemaju razloga za zebnju, jer se u pripremi za privatizaciju vodilo računa o svakoj stvari, ističuči da “niko ozbiljan od potencijalnih kupaca sebi ne bi dozvolio grešku prilikom privatizacije”, te da će Vlada Srbije, poučena iskustvima u poslednjih 18 godina, imati “dovoljno mudrosti u vezi prodaje pivare”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.