Farma ugrožava gradjane

imageDok inspekcije tvrde da farma kokošaka u Novom naselju radi sve po zakonu , meštani Novog naselja potpisali peticiju kojom traže rešenje problema. Meštani tvrde da se djubre i uginula živina ne odlažu po propisima.

Sudeći po najavama meštani Novog naselja koji žive u blizini farme „Pile prom Ćirković“, spremni su i da obustave rad farme ukoliko za njihove probleme ne bude pronadjeno rešenje. O ovom slučaju odbornik Milan Gajić informisao je Skupštinu grada rekavši da farma ugrožava zdravlje ljudi. „Nesnosan smrad se širi, svakodnevno jer farma ne radi u skladu sa propisima. Ljudi koji žive u blizini ne mogu ni prozore da otvore. Tu su i ventilatori koji izbacuju prašinu . Tu ima i dece u tom delu i ona su takodje ugrožena“, rekao je Gajić.
On je naveo da niko ne želi da zatvori farmu , ali da se neko rešenje mora pronaći jer su inspekcije izlazile i konstatovale da farma radi po zakonu i ispunjava sve uslove. Po mišljenju meštana to nije baš tako, jer je problematično i odlaganje kokošijeg djubreta, a kako Gajić tvrdi farma nema ni zaposlenog veterinara.
Iako je naglašeno da niko ne želi da zabrani rad farmi, meštani su ipak potpisali peticiju na kojoj je 500 potpisa kojim traže rešenje svog problema. „Oni treba da rade i uvek je farma radila, ali taj smrad i otpadne vode su nekada bile rešene , a sada se te otpadne vode slivaju u obližnje njive. Tu su i psi koji otkopavaju uginulu živinu koju oni sa farme ne zakopavaju propisno“, rekao je Gajić.“

Skupština grada po ovom pitanju naložila je Veću da ceo slučaj ispita I razmotri, a da se na lice mesta upute nadležni inspekcijski organi. Kako Vamedia saznaje nekoliko inspekcija već je obavilo kontrolu. Jedno od osnovnih pitanja jeste kako uopšte farma može da radi u stambenom naselju? Meštani ne znaju odgovor na ovo pitanje, a zaposleni u farmi tvrde da je farma postojala dok taj deo grada nije bio gusto naseljen, odnosno da su dozvole dobijene dok se taj deo smatrao seoskim područjem.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.