Vrhunski perfomans bez aplauza

imageUmesto na Sajam zapošljavanja koji organizuje Filijala za zapošljavanje direktor filijale Mihailo Milutinović pratio ministarku infrastrukture. Na sastanku sa ministarkom Mihailović predložio izgradnju ulice na Divčibarama koja je već uradjena.

 

Da se u svako doba dana u Upravi grada može videti direktor Filijale za zapošljavanje koji je činjenica zaposlen u Filijali gde zaradjuje 93 514 dinara, nije novina ni za koga. Ipak s obzirom na iskazane talente o kojima je sam svedočio u izjavi na Vujić televiziji, Milutinović uspeva da zaradu prima u Filijali, a vreme provodi u Upravi. Zaposleni u Filijali za Vamediu kažu da se u Filijali vidja rano ujutro i pred kraj radnog vremena, u medjuvremenu kao i zaposleni u Upravi znaju da je tamo.
Ranijih godina kada je Filijala za zapošljavanje organizovala Sajmove oni su se uvek odvijali pod budnim okom prvog čoveka Filijale , a bilo ih je. U svakom trenutku, svako ko je želeo od više hiljada posetilaca mogao je dobiti informaciju koja mu je potrebna čak i od direktora Filijale. Takav nastup ranijih direktora davao je samom Sajmu na ozbiljnosti i praktično bio garancija da su iskazane potrebe poslodavaca validne. Sada to više nije slučaj.
Milutinović je pak u petak kada je Sajam održan talentovanim performansom ipak prisustvovao poseti ministarke Zorane Mihailović Valjevu. Što bi trebalo da prihvatimo kao logično s obzirom da je verovatno  infrastruktura posao Filijale za zapošljavanje. Ipak  njegov angažman u poseti ministarke došao je do izražaja kada ga je gradonačelnik na sastanku sa ministarkom prozvao da izvesti ministarku o planovima i predlozima grada vezanim za infrastrukturne projekte. Prisutnima na sastanku samo prozivanje Milutinovića bilo je iznenadjenje s obzirom da je prethodnog dana, na posebnom pripremnom sastanku u vezi ministarkine posete, dogovoreno ko će i o čemu govoriti kako bi se projekti i zahtevi grada predstavili na najbolji mogući način, prisutni tvrde da Milutinović nije bio zadužen za infrastrukturu.
I Milutinović je u nizu nerazumljivih zahteva, koje je izneo predložio izgradnju glavne ulice, rasvete i trotoara na Divčibarama. Prisutni svedoče, da se iz pozadine glasno šaputalo Milutinoviću „ To je uradjeno, to je već uradjeno. “ Ipak udubljen u izlaganje Milutinović nije sasvim dobro čuo pa ga je na kraju morao prekinuti zamenik gradonačelnika Jeremić rekavši mu „Milutinoviću, to smo već završili.“ „Veličanstven“ nastup pred ministarkom tako je prekinut, a možda smo ponovo mogli dobiti recimo Karadjordjevu ulicu, možda još jednom Dušanovu.
Zanimljiva je bila i konstatacija šaputanjem jednog od članova SNS-a koji mu je dobronamerno rekao „ Kako bre ne znaš tom ulicom ideš do kućice (porodično nasledje od grada Valjeva i Turističke organizacije)?“
Tako je Valjevo još jednom „zablistalo“. A drugačije i ne bi moglo kada od čoveka koji je na dva mesta istovremeno zatražite da briljira u poslovima koje drži u „malom prstu“. Da je bila muzika ili crtanje, e tu bi se već obrukali…
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.