Rotvajler napao dečaka

imagePas rase rotvajler na stadionu na Petom puku za grudi je ugrizao osmogodišnjeg dečaka . Vlasnica psa je uhapšena.

 

Samo zahvaljujući dvema majicama koje nosio dečak L.DJ. star osam godina nije doživeo teške trelesne povrede , ali traumu sigurno jeste kada ga je tokom Sportskog dana koji je škola organizovala na stadionu Peti puk na njega skočio pas rase rotvajler
„ Okolnosti incidenta se ispituju, ali po iskazima očevidaca i odgovornih iz ove OŠ koje su date istražnim organima, žena je šetala „rotvajlera“ stadionom dok je Sportski dan bio u toku i dok se na terenu, tribinama i oko stadiona u obližnjem parku nalazilo na desetine osnovaca. Oni tvrde da niko od đaka nije prilazio i provocirao psa, već da je u celoj gužvi, dok su se odvijale atletske trke a đaci bodrili svoje vršnjake, u jednom trenutku dečak L.Đ. prišao svojoj nastavnici i uzvignuo da ga je taj pas ujeo“, pričaju naši izvori iz istrage, dodajući da je odmah nakon incidenta vlasnica „rotvajlera“ Svetlana J.(48) pronađena i uhapšena, da bi po nalogu tužilaštva bila zadržana zbog izazivanja opšte opasnosti.
Izjave očevidaca svedoče o ztome da iako se radi opasnoj rasi pasa , ovaj rotvajler nije imao korpu na njušci. Prvak je odmah sanitetom hitne pomoći sa stadiona prebačen u Urgentni centar bolnice gde je konstatovana laka telesna povreda, ujed u predelu grudi u blizini ključne kosti, da bi nakon sanacije rane i davanja uzorka na Infektivnom odeljenju na test za besnilo, dečak bio otpušten na kućno lečenje.
Sportski dan organizovala je OŠ „Andre Savčić“, a zaposleni tvrde da je u školskom dvorištu vidjan ranije crni krupni rotvajler kako bez korpe sam luta dvorištem. Ipak niko od njih ne zna da lis e radi o istom psu.
Sa psima lutalicama, a li i vlasničkim psima već dugo vremena muku muče i atletirači AK „Metala“ koji treniraju na pomenutom stadionu.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.