Konsalting za 450 000 dinara

imageLokalni front došao do Ugovora koji je grad potpisao sa Agencijom SEE project iz Beograda za konsultatntske usluge u iznosu od 450 000 dinara. „Nepoznato je ko je koga ovde ovde savetovao i zašto , ali ćemo i te papire tražiti“, tvrde aktivisti Lokalnog fronta.

Aktivisti Lokalnog fronta na konferenciji za novinare medijima su ukazali na kako kažu zanimljiv ugovor koji je grad potpisao. „Jedan od najzanimljivijih ugovora sa konta 423599 svakako je ugovor za pružanje konsultantskih usluga zaključen sa agencijom „See project“ iz Beograda. Šta je ovde zanimljivo? Ugovor ne potpisuje načelnik uprave, ne znamo iz kojih razloga, već to čini lično gradonačelnik, način plaćanja 100%, a iznos 450 000 dinara. Zatražićemo od poverenika zapisnike o pruženimuslugama, jer iz samog ugovora nismo uspeli da vidimo šta tačno grad plaća po ovom ugovoru“, kaže Željko Trifunović.

Kako se može videti iz pomenutog ugovora konsultantske usluge ove agencije izmedju ostalog obuhvataju:
-Analiza trenutnog stanja, identifikovanje ključnih potreba i prioritetnih izazova važnih za održivi razvoj Valjeva.
-Analiza i identifikacija postojećih javnih politika koje se primenjuju i instucionalni razvoj lokalne uprave
-Analiza organizacionih kapaciteta
-Unapredjenje organizacionog modela kroz podizanje kapaciteta zaposlenih , razvijanje procedura za projektni menadžment i obučavanje i mentoring u okviru pripreme projektnih predloga itd

image

Iz samog ugovora nije moguće ustanoviti koju od navedenih usluga je grad koristio i za potrebe čega konkretno, ali kako navode u Lokalnom frontu ta pitanja su već dostavljena povereniku.
„Pored direktne odgovornosti Gradonačelnika grada Valjeva, kao nalogodavca budžeta, Načelnika uprave kao odgovornog lica organa, odgovornost snose i načelnik odeljenja za zajedničke poslove i načelnik budžeta kao lice zaduženo za praćenje izvršenja ugovora“, navodi Trifunović.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.