Seminar o Centralnom registru faktura

imageObavezna registracija izdatih faktura prema javnom sektoru i druge dokumentacije za isplatu u Centralnom registru faktura, tema su stručnog seminara koji Visoka poslovna škola strukovnih studija organizuje u utorak, 6. marta.

Naime, od 1. marta ove godine na snagu stupaju novi zakonski propisi Uprave za trzor Ministarstva finansija, kojima se u praksu sprovodi centralni registar faktura, čija je svrha jedinstveni sistem u kome bi bila evidentirana sva potraživanja: javnog sektora prema javnom sektoru, privatnom sektoru i građanima, te privatnog sektora prema javnom sektoru i to pre nego što poverilac dužniku podnese zahtev za potraživanje (faktura ili neki drugi oblik zahteva).
Na ovom stručnom seminaru VIPOS-a, predavači dr Momčilo Vasiljević, Nenad Mihailović i Svetlana Krstić objasniće, između ostalog, uslove za uspešnu naplatu obavljenog posla u javnom sektoru, Zakon o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, te pravilnik o načinu i postupku registrovanja faktura i načinu i vođenju sadržaja Centralnog registra faktura.
Seminar se u prostorijama VIPOS-a održava 6. marta u vremenu od 9 do 11 časova, a prijavljivanje učesnika jeste na telefone valjevske državne visoke škole.

VIPOS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.