Pozorište kroz Krunićev objektiv

imageIzložba pozorišne fotografije našeg kolege i prijatelja Dragana Krunića, otvorena je sinoć u galeriji Narodnog muzeja, a Krunić je na izložbi predstavio više od 70 fotografija nastalih u periodu od 2005. do prošle godine.

Na četvrtoj Krunićevoj samostalnoj izložbi, autor koji ima zvanje FA2, pred publikom u galeriji muzeja našlo se 24 velika i 48 manjih formata fotografija.
„Ovo je, na neki način, rekapitulacija mog 15-godišnjeg praćenja valjevskog pozorišta i ‘Abrofesta’. S obzirom da se izložba priređuje na Svetski dan pozorišta, izložba predstavlja i moju ličnu želju da Valjevo, posle toliko decenija, konačno dobije profesionalno pozorište. Ove fotografije, ujedno su i dokaz da Valjevo ‘živi’ pozorište, da ima glumce i pozorišnu publiku i da zaslužuje profesionalni tratar sa stalnim repertoarom“, rekao je Krunić.
Pozorišna fotografija, kako je kazao, uvek je predstavljala poseban izazov, jer te fotografije nastaju u teškim i komplikovanim uslovima, od malo ili nimalo svetla na sceni, do prisustva ili kretanja publike. U razgovoru sa novinarima, Krunić se prisetio i svoje prve pozorišne fotografije, nastale na premijeri predstave „Seobe“ valjevskog „Abraševića“ 2004. godine, otkrivši kako je bio „užasno nezadovoljan njenim kvalitetom, iako je ona bila objavljen u Blicu“.
Krunić je karijeru foto-reportera gradio u „Večernjim Novostima“ i „Blicu“, pre toga novinarsku u Radio Valjevu i Omladinskim novinama NON, a aktivan je član valjevskog Foto kluba od njegovog obnavljanja. Godinama fotografiše gradske manifestacije i dešavanja u Eparhiji valjevskoj SPC.
Izbor njegovih fotografija za ovu izložbu napravio je majstor fotografije Miroslav Jeremić Jeremija, koji je i otvorio izložbu. U muzičkom delu izložbe učestvovao je trio MISS.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.