Lokalni front: Stelt tehnologija gradske vlasti

imagePerformansom održanim u centru grada aktivisti Lokalnog fronta ukazali na divlju gradnju u Valjevu I različite aršine grada po ovom pitanju.

 

Ivan Milovanović aktivista Lokalnog fronta novinare je podsetio na munjevito činjenje gradskih vlasti u ovom slučaju zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića u slučaju gradnje prelsaza u reci Banji u Petnici.“ Dragan Jeremić, tada, između ostalog izjavljuje da je sve urađeno bez dozvole, u vreme praznika kada je poznato da inspekcije uglavnom ne rade i skreće pažnju da u tom trenutku to nije bio jedini slučaj divlje gradnje i da će grad stati tome na put. Moramo priznati, reakcija je bila munjevita”, kaže Milovanović.
Lokalni front navodi das u gradjani svedoci sdruge strane da je takođe nepoznato lice preko neke firme sa Uba ili iz Obrenovca, takođe u dane praznika, tačnije 15.02.2018. godine, u centru grada postavilo LED Bilbord na zgradu nekadašnjeg Centrala. Postupak izgradnje na objektu koji danas pripada porodici Pašić je obavljen bez saglasnosti grada, bez potrebnih dozvola i naravno plaćenih taksi, sa nepotpunom i manjkavom dokumentacijom. LOkalni front zato postavlja sledeća pitanja:
“1. Zbog čega gradonačelnik i njegov zamenik nisu onako ekspresno organizovali konferenciju za štampu, ovde u centru grada i izvestili građane o nelegalnim radnjama u centru grada umesto jednog gradskog portala?
2. Kako je moguće postaviti LED Bilbord u centru grada, a da se za to ne pribave odgovarajuće dozvole nadležnih institucija? Da li primer postavljanja ovog LED ekrana treba da koriste i ostali građani Valjeva da postavljaju po gradu, šta hoće, kada hoće i gde hoće? Da li je to pravo svih građana ili privilegija pojedinaca?
3. Za šta služe gradske institucije i razna odeljenja ( poput odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine ) ?
4. Svedoci smo da poslednjih meseci, tokom celog dana, pripadnici PU Valjevo patroliraju gradom i pod rotacijama kao da obavljaju neku značajnu akciju, uz nultu toleranciju sankcionišu svakog građanina zbog zaustavljanja ili nepropisnog parkiranja, pa sada sa pravom pitamo: Kako to da 15.02.2018. godine niti jedna patrola nije primetila nepropisno parkiran kamion na trotoaru? Kako to da nijedna patrola nije proverila da li pomenuto vozilo ima dozvolu za parkiranje na tom mestu zbog izvođenja radova? Zašto se niko nije pobrinuo za bezbednost pešaka i učesnika u saobraćaju za vreme izvođenja radova, bez obzira da li su radovi prijavljeni ili ne?
Napominjemo, do su radovi izvođeni, pešaci se nisu mogli kretati trotoarom već su morali ići kolovozom glavne saobraćajnice u strogom centru grada.
Hoće li se gradonačelnik sada usuditi da sruši ovaj bilbord koji je nelegalno postavljen da bi nekomo donosio veliku finansijsku dobit? Hoće li prestati da se ponaša cirkuzantski o trošku građana Valjeva?”
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.