DTL i „Domaća priča“ šestu godinu na SPREG-u

imagePre svečanog otvaranja SPREG-a, predstavnici Domaćeg trgovačkog lanca DTL, koji na Sajmu u posebnoj hali skupa nastupaju pod sloganom „Domaća priča“, održali su konferenciju za novinare.

Kako je istakla PR menadžer valjevske kompanije „Europrom“ Bojana Perić, „Europrom“ i DTL su već šestu godinu za redom na SPREG-u, trudeći se da na jednom mestu okupe domaće proizvođače i trgovce, kao nosioce domaće privrede. „Naš slogan je i dalje ‘Proizvedeno u Srbiji, kupujmo domaće’, u već dugogodišnjoj kampanji da postignemo da domaćih kvalitetnih proizvoda pravimo brend i da to bude nešto što će za domaće potrošače biti izbor broj 1 na rafovima prodavnica“, rekla je Bojana Perić.
Po rečima Igora Mihailovića, direktor prodaje „Imleka“, ova kompanija želi da stalno pruža neposrednu podršku domaćoj proizvodnji i regionalnim sajmovima kao što je SPREG. „Naime, kompletna sirovina koju mi koristimo dolazi sa domaćih pašnjaka, a ‘Imlek’ itekako razmišlja da podrži domaću proizvodnju jer smo poslednjih godina kupili nekoliko regionalnih mlekara, pokazujući da nam je bitan svaki potrošač u svakom delu Srbije“, rekao je Mihailović.
Na SPREG-u DTL uvek predstavlja robnu marku „Domaće“, koja postoji već četiri godine i ima trenutno 40 kvalitetnih artikala. Među njima su i jaja iz valjevske farme „S produkt“, čiji predstavnik Vladimir Ranković kaže da robna marka „Domaće“ garantuje kvalitet, da je jaje sveže i ispravno i bez rizika za kupca, sa dnevnom proizvodnjom i dnevnim uvažavanjem reklamacija.
„Srpska proizvodnja definitivno ima budućnost jer koristi domaće resurse i odgovorno se odnosi prema bezebdnosti hrane, a to dokazuje i da Srbija nije potpisnik i nadam se da nikad neće biti potpisnik korišćenja GMO u proizvodnji hrane. Kroz DTL smo povezali čitav repro lanac, od malih porodičnih proizvođačkih firmi, preko regionalnih trgovina do konačnog potrošača i zaista u ovih osam godina postojanja i rada pokazali da je u Srbiji moguća sloga“, istakao je Predrag Đurović, „Žitoprometa“ iz Sente i predsednik skupštine DTL.
DTL broji 13 članica sa 650 maloprodajnih objekata i 5.500 zaposlenih, a prošlogodišnji ukupan prihod od 40 milijardi dinara DTL je svrstao na treće mesto među trgovačkim lanicima u Srbiji.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.