Za protivgradnu odbranu 5,5 miliona

imageGrad Valjevo izdvojiće u 2018. godini 5,5 miliona dinara za nabavku protivgradnih raketa i naknadu protivgradnim strelcima.

Od ukupno opredeljenih 5,5 miliona dinara grad će ove godine izdvojiti 3 miliona dinara za nabavku protivgradnih raketa. Postupak javne nabavke sporvešće Gradska uprava , a potom će iste biti predate na trajno korišćenje Hidrometeorološkom zavodu Srbije. Preostalla 2,5 miliona biće iskorišćena za novčanu naknadu za 62 protivgradna strelca koji dejstvuju sa ukupno 31 protivgradne stanice.
Ova sredstva biće isplaćena u sezoni koja je označena kao moguća za pojavu grada od 15. aprila do 15. oktobra. Grad Valjevo je u toku prošle godine obezbedio nešto više od 60 protivgradnih raketa , na očekivanja su da će ove godine za opredlejnu sumu biti kupljeno i više. Po doszupnim podacima protivgradne stanice trenutno raspolažu sa pet do šest raketa u proseku u zavisnosti od toga koliko su puta dejstvovale u prošloj godini. Preporuka RHMZ je da svaka protivgradna stanica raspolaže sa 12 protivgradnih raketa.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.