Svake zime ista priča

imageNaizgled slab sneg stvorio je ozbiljne probleme u visinskim delovima grada. U toku jučerašnjeg dana prema nekim delovima nije bilo moguće proći. Putni prilazi Valjevu su prohodni.

Gotovo da nema zime niti snega u Valjevu , a da se ne susretnemo sa čišćenjem snega. Grad je još davnih godina ustanovio listu prioriteta u zimskom održavanju pa su se sve ulice u visinskim delovima grada našle u prvom prioritetu. Prvi prioritet u ovom slučaju podrazumeva saniranje ulice energentom i čišćenje radnom mašinom. Svako ko se zaputio put MZ Popare ili želeo konkretno do kraja Ulice Marka Kraljevića nije to mogao da učini autom u toku jučerašnjeg dana jer prolaza gotovo da nije bilo izuzev za automobile sa pogonom na sva četiri točka..
Kada sneg napravi iznenadjenje u februaru kao u slučaju ove zime navedeni primer održavanja nije jedini i usamljen.

image Ipak u gradskim službama tvrde da su sve ulice očišćene i sanirane .
Prolazak automobila nije u ovom slučaju bahatost pojedinca niti bi se ulice samo iz tog razloga trebale čistiti. Razlog je u svim onim sugradjanima kojima je u sezoni gripa i morbila, a uz svedruge bolesti koje nisu stanje epidemije, treba da odu do lekara ili lekar treba da dodje do njih. U sezoni kada se loži i kada su paljenja odžaka gotovo propratna pojava treba računati i na prolazak vatrogasnog vozila. Ukoliko prolaska nema da li se onda radi o bahatosti?
JKP Vidrak koji je u zimskim danima zadužen za posipanje soli i čišćenje trgova, mostova, prilaza semaforima odnosno prelazima svoj posao odradio je još u ranim jutarnjim satima , anjihovi radnici mogli su se videti u toku dana naobavljanju ovog posla.

image Gradjanima je preostalo da očiste trotoare u širini svojih dvorišta i objekata, a komunalni policajci vidjeni su u kontroli i opominjanju nesavesnih gradjana.
Sneg će padati i stati ,izvesno sa porastom temperature i otopiti, ali doći će opet neka druga zima, možda već sledeća kada ćemo strahovati od snega, naročito ako živimo u višim delovima grada.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.