Prva dobijena bitka

imageU borbi za normalan rad i funkcionisanje Aerokluba novoizabrana Skupština praktično je dobila prvu bitku. Sud izrekao privremenu meru Goranu Djuriću koji je u ime stare uprave tužio Oliveru Knežević i Pedraga Miloševića zastupnike nove uprave.

Još traje borba za legalan i funkicionalan rad Aerokluba iz Valjeva , ali ovoga puta pred sudskim organima. Kako je nova uprava i izvestila javnost na njihove adrese ne prestaju da stižu tužbe starih članova . Osnovni sud u Valjevu doneo je rešenje kojim se usvaja predlog Olivere Knežević i Predraga Miloševića zastupnika nove uprave , a zatim izrekao meru Goranu Djuriću predstavniku stare uprave. Ovom merom sud je Djuriću ograničio prava i zabranio vršenje funkcije u Aeroklubu.On takodje neće moći da zastupa Aeroklub pred bilo koojim organom niti da raspolaže sredstvima Aerokluba. Na ovu odluku suda Djurić ima pravo da podnese žalbu , ali ona ne odlaže izvršenje. Nekolicina članova društva praktično je tužila Kneževićevu i Miloševića da su nezakonito postupali prilikom sazivanja vanredne skupštine na kojoj je izavrano novo rukovodstvo. Istovremeno Djurić je kao predstavnik nekoliko nezadovooljnih tvrdio da najveći broj učesnika na skupštini nisu članovi Aerokluba. Ipak tužena strana je u celini osporila ovaj navod dokazujući da je skupština održana 10 decembra biloa u potpunosti legitimna i sazvana po pravilima i Statutu kluba te i da pomenuti članovi imaju plaćene članarine čime se dokazuje njihovo članstvo.
Nekolicina članova stare uprave sazvala e i održala skupštinu 8 januara i pred sudom je da proglasi čija je skupština zapravo bila merodavna i važeća. Kako se ranije moglo čuti medju starim članovima uprave ostalo je svega desetak članova kluba dok su svi ostali zapravo zatražili novu upravu i vanrednu sednicu. Kako se na jednoj od tada održanih konferencija za novinare moglo čuti , po važećem Statutu kluba uslov za sazivanje vanredne se3dnice Skupštine jeste zahtev većine članstva što je u ovom slučaju , kako je navedeno , shodno njihovim potpisima i realizovano.
Nova uprava je u medjuvremenu ponovo pokrenula rad kluba koji je godinama tavorio, dok su brojne sekcije praktično pogašene.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.