Propada teren u bloku

imageValjevu nedostaju sportski tereni, ali najčešće i ono što postoji propada. Teren u naselju Milivoja Bjelice više gotovo da ne može da se koristi.

Dok Valjevo čeka na halu sportova i desna strana Kolubare na bar jedan pristojan teren, teško je poverovati da je grupa entuzijasta još daleke 1972 godine pokrenula izgradnju košarkaškog terena u bloku Milivja Bjelice. Ovu ideju što finansijski što gradjevinski podražala su tadašnja preduzeća GP Jablanica, Elind, Stevan Filipović, Erozija, Krušik. U sam teren čak je zauvek ostalo upisano ime izvodjača radova GP Jablanica 1972. godine .

image Na otvaranje ovog terena, pamte stariji Valjevci, došao je niko drugi do Partizan. Na terenu su odigrali i revijalnu utakmicu o čemu svedoče i fotografije. Po dostupnim podacima iz tog vremena Partizan je predvodio Ranko Žeravica , a košarkaško umeće pokazali su: Farčić, Popović, Latifić, Jelić , Kaljević, Iljadica dok su boje Valjeva praktično branili Kecojević, Borisavljević, Jerinić, Ivković , braća Zoran i Branko Kovačević .

image To su bila neka druga vremena.
U sadašnjim vremenima pažnju na stanje koševa i terena skrenuli su pojedinci posredstvom fejsbuka pa su slike polomljenih koševa vrlo brzo prostrujale Valjevom.
Na ovom terenu svojevremeno je održavana Letnja basket liga u kojoj je verovali ili ne za vreme organizacije Radija 014 breneći boje ovog radija utakmice igrao i Miloš Teodosić. Tada su zamenjeni koševi, popravljen teren ,a nakon što je organizacija predata drugima pojavila se i informacija da su koševi vlasništvo Društva Ješko Vidić koje je svojevremeno pokrenulo sam život terena. Kako su stanari bloka u zamenu za korišćenje terena za Letnju basket ligu u jednom trenutku organizatoru istakli prevelike uslove, ova košarkaška manifestacija preseljena je na teren Studenta.
Vamediji u ovom ternutku nije poznato čiji je inventar na terenu, ali je uvek teren dostupan deci, mladima pa i starijima , svima onima koji rekreativno igraju košarku pa se samim tim može smatrati i gradskim jer samo Društvo u više navrata do sada je isticalo da teren ne postoji samo zbog članova društva već zbog ljubitelja košarke.

image Bilo kako bilo, teren postoji i traži ulaganja, za početak možda bi grad mogao biti adresa za nabavku bar dve table i dva koša, lopte će deca doneti i sama.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.