DS: Grinfild investicije lažna obećanja

imageValjevske demokrate ukazale su na potrebu opremanja industrijske zone i neopohodnost priključenja javnih ustanova na sistem toplovoda. Slobodan pavlović predsednik GO DS podsetio javnost na investicije koje je svojevremeno imala Demokratska stranka.

Konstatujući da je ova koalicija već šest godina na vlasti, predsednik GO DS-a Slobodan Pavlović kaže da su pre nego što su došli na vlast mnogo toga obećali, a jedno od glavnih obećanja su bile grinfild investicije.“Obećavali su Ruse, Beloruse, zapadne investitore i ništa se od toga nije desilo. Rekli su nam otvoriće fabriku za preradu voća, ako ne otvore novu fabriku revitalizovaće Srbijanku. I vidite i sami ništa od toga“, kaže Pavlović.
On podseća da je za vreme vlasti DS-a u gradu po ovom pitanju mnogo toga uradjeno. „Doveli smo tri značajna investitora, Valy, Gorenje i Austroterm.Ta vlast je zaposlila 2400 ljudi , ova vlast nikoga. DS je kupila industrijsku zonu Stefil u decembru 2010. godine koja obuhvata 14 ha i 10 000 kvadrata hala, koje su bile zapuštene , ali su postojale. Sve su stavljene u funkciju. Koštala je 200 miliona dinara i od tih para namireni su radnici Stefila koji jetada bio u stečaju. I ova vlast je kupila industrijsku zonu za 197 miliona dinara mnogo udaljeniju od Stefila i neopremljenu i pitanje je kada će je opremiti“, kaže Pavlović.
Po mišljenju demokrata Valjevo u ovom trenutku nema dve važnije stvari od opremanja zone i smanjenja aerozagadjenja. Oni konstatuju i da rebalansa nema , a trebalo bi daga bude jer neće biti 511 miliona na prihodovnoj strani. Zato apeluju da kod smanjenja rashodne strane ne smeju biti smanjene pozicije za opremanje zone i aerozagadjenje. Za stavljanje industrijske zone u funkciju potrebno je više od dve godine . „ Za Toplanu je DS uradila mnogo. A javnost zaboravlja da smo upravo mi kupitili ta dva kotla. Zato imamo pitanje za vlast i one koji planiraju da uvedu taj kotao na drva od 9 megavata, da li bi jedan ovakav dan taj kotao izdržao. Mi znamo da u ovom trenutku se troši na kotlu od 50 megavata 40 megavata to znači da bi taj kotao mogao da radi po lepom vremenu. Taj novi kotao bi tražio 50 000 kubika drven emase i tu su ogromni troškovi skladištenja i novogzapošljavanja. Zato je potrebno problem rešiti tako što se javne institucije moraju priključiti“, kaže Pavlović.
Demokrate su navele i koje se to institucije nisu priključile na toplovod , a trebalo bi : Bolnica, Krušik, Osnovne škole Peta , Druga , Šesta i šesta nova, tri obdaništa, ED, Pošta. „ U tri grada je već radjena studija o biomasi i odustalo se od toga . Kažu sečka, a li to nije moguće. I treba od toga odustati . Ova vlast neće dugo trajati to je jasno i nema potrebe da ostavljaju iza sebe neke pogrešne stvari“, zaključio je Pavlović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.