Izmene komunalnih taksi

imageGradsko veće je donelo odluku o izmeni odluke o komunalnim taksama. U zavisnosti od oblika preduzeća različite su i takse za isticanje firmi.

Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave utvrdjuju se najviši iznosi za lokalnu komunalnu taksu za isticanje firme na poslovnom prostoru, za lokalnu komunalnu taksu za korišćenje reklamnih panoa, uključujući i isticanje i ispisivanje firme van poslovnog prostora na objektima i prostorima lokalne samouprave , a u zavisnosti od veličine pravnog lica i vrste delatnosti . Istim Zakonom uredjuje se i najviši iznos lokalne komunalne takse za držanje motornih, drumskih i priključnih vozila koja se plaća prilikom registracije.
Visina iznosa komunalne takse utvrdjuje se na osnovu prosečno ostvarene zarade za period januar –avgust 2017. godine koja je iznosila 55 155 dinara tako da lokalne komunalne takse za isticanje firmi iznose:

-za srednja i mala preduzeća i preduzetnike sa ukuonim prihodom većim od 50 000 00 dinara taksa u ekstra zoni A sada iznosi 110.310,00 dinara
-za velika pravna lica najviši iznos ove takse su tri navedene prosečne zarade pa u istoj zoni taksa iznosi 165.465,00 dinara
-za pravna lica bez obzira na veličinu i preduzetnike koji obavljaju delatnost bankarstva i osiguranja imovine i lica , proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte, proizvodnjom i trgovinom duvanskim proizvodima, proizvodnjiom cementa, kazina, kladionice, noćne barove i diskoteke, i sl taksa iznosi 551.550,00 dinara u ekstra zoni A.

Na osnovu sprovodjenja ove odluke očekuje se prihod u budžetu u iznosu od milion dinara u 2018. godini.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.