Gradjani imaju obavezu uklanjanja snega i ledenica

imageSnega u Valjevu još uvek nema u meri u kojoj bi stvarao probleme pešacima i vozačima, ipak meteorolozi za ovaj decembar najavljuju padavine . Za neuklanjanje snega sa trotoara i ulaza predvidjene su kazne do 50 000 dinara.

Gradskom odlukom definisana je obaveza uklanjanja snega, a ona se odnosi i na ledenice , a u skladu sa članom 30 navedene odluke sneg i led sa trotoara gradjani moraju ukloniti odmah , a najkasnije u roku od 24 sata od njegovog pojavljivanja. U odluci se navodi da nije dozvoljeno sneg sa trotoara – pešačke staze bacati na kolovoz. .
Za neispunjenje navedenih obaveza istom odlukom zaprećene su i kazne:
-za pravno lice 50 000 dinara
-za preduzetnika 20 000 dinara
-za fizičko lice 10 000 dinara .

U Valjevu još uvek nije bilo revnosne naplate kazni, a sve se uglavnom svodi na opomene koje izriču komunalni policajci. Ipak njihov broj nije dovoljan da bi mogli obići baš svaku ulicu u gradu.
Za uklanjanje snega sa gradskih trgova, mostova i prilaza pešačkim prelazima zaduženo je JKP Vidrak čiji su se radnici već dali videti na Trgu Živojina Mišića. Za ovu nedelju meteorolozi najavljuju otopljenje pa će ostaci snega svakako prirodno nestati ipak nije loše znati da obaveza svih gradjana pored obaveza koje ima izvodjač zimskog održavanja postoje.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.