Pioniri Mladosti vicešampioni Srbije

imageU Beogradu je održana Superliga Srbije za pionire u grčko-rimskom stilu, a mladi rvači valjevske Mladosti ostvarili su pravi podvig osvajanjem drugog mesta u uzrastu mlađih pionira, u konkurenciji devet timova.

Mladost je na putu do finala savladala čačanski Borac (5:0), beogradsku Žandarmeriju (3:2) i obrenovački Soko (4:1). Valjevce je tek u finalu zaustavila domaća Crvena zvezda rezultatom 4:1, a gotovo neverovatno zvuči podatak da su Beograđani u timu imali čak tri internacionalca, dva Bugarina i jednog Nemca. Ekipu Mladosti predvodili su trener Marko Jovanović i predsednik kluba Dušan Arsenijević, a državno srebro osvojili su Filip Krstivojević, Ognjen Stanojević, Dušan Pavlović, Uroš Kojić, Strahinja Dragojević, Bojan Andrić, Luka Ranisavljević, Luka Pavlović, Mihajlo Marković i braća Milan i Nikola Banović. Istorijski rezultat valjevskih pionira rezultat je rada besplatne škole rvanja, koja se uz podršku Grada Valjeva sprovodi tokom cele godine u sali mesne zajednice „Nada Purić“, a koja je pokazala da valjevsko rvanje ne treba da brine za budućnost.
Uspešni su bili i valjevski kadeti i juniori, koji su na izuzetno jakom međunarodnom turniru u slobodnom stilu „ Pobednik“ osvojilli tri medalje. U konkurenciji preko 150 takmičara iz devet zemalja, Ilija Lazarević je bio prvi kod kadeta u kategoriji do 76 kilograma, Strahinja Đermanović drugi u uzrastu juniora do 96 kilograma, a Bojan Đurđević treći u istom uzrastu u kategoriji do 84 kilograma. Nastupima u Superligi pionira i na turniru „Pobednik“ stavljena je tačka na izuzetno uspešnu sezonu Mladosti, u kojoj je osvojeno pet zlatnih državnih medalja u različitim uzrasnim kategorijama, dvoje Valjavaca je učestvovalo na Evropskim prvenstvima a jedan na Balkanskom prvenstvu, uz mnoštvo nastupa u reprezentativnom dresu na međunarodnim turnirima, čime je nastavljen kontinuitet sjajnih rezultata iz poslednjih nekoliko sezona.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.