Skupština izabrala nove vd direktora

imageNovi vd direktora JKP Vidrak je Ksenija Badem Nenadović, a vd direktora JKP Polet Slobodan Andrić, odlučila je Skupština grada na današnjoj sednici. Potvrdjena je i informacija o spajanju Vidraka i Poleta.

Skupština grada usvojila je predlog kadrovske komisije da za direktora Vidraka bude izabrana Ksenija Badem Nenandović, dipl. Inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture. Odbornik DS-a Duško Rakić za govornicom je istakao da grad nije smeo da dozvoli da odlaganje imenobvanja direktora prouzrokuje stanje lošeg funkcionisanja u JKP Vidrak. „ Čim nema direktora u pšreduzeću i autoriteta te vrste u odlučivanju jasno je šta se dešava i šta su posledice. Siguran sam da ste i ranije znali da će doći do spajanja Vidraka i Poleta i zato mislim da ovo nije najbolji način kad se imenuje vd direktor jer vreme na koje mu je oročen mandat ne može da donese neku krucijalnu promenu u poslovanju preduzeća. Trebalo je sve to rešiti na konkursu, a ne na ovaj način“, bio je stav odbornika DS-a. Sličan stav imali su i odbornici Pokreta Dosta je bilo u čije ime j e Snežana Spajić ustvrdila da je spajanje ova dva preduzeća zapravo način da se prikrije i izigra konkurs za izbor direktora.
Opozicija je generalno imala stav da spajanje ova dva preduzeća ukoliko je planirano nije dobro rešenje pogotovo za JKP Vidrak. Potvrdu da će do spajanja doći dao je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović koji je rekao da postoji mnogo dobrih razlogaza spajanje ova dva preduzeća pa izmedju ostalog i težnja da se broj javnih preduzeća smanji ukoliko je to moguće.
On je rekao da nema tog zakona koji može naterati Skupštinu da izabere kandidata koji ne ispunajva sve uslove. „Može kandidat da ispuni sve formalne uslove , ali to ne znači da je zadovoljio i ostale kriterijume, to može da bude realno jedan od razloga što ne prolazi kandidat sa konkursa, a takodje podjednako može da bude još realniji razlog spajanje ova dva preduzeća što i jeste“, rekao je Gvozdenović. Ovim glasanjem praktično je stavljena tačka na polemike i nedoumice vezane za izbor direktora u JKP Vidrak odnosno izbor Sladjane Marković koja je po mišljenju komisije ispunila uslove.
Za direktora JKP Polet izabran je Slobodan Andrić  dipl. Inženjer organizacije rada. Istovremeno dužnosti predsednika NO Vidrak razrešen je Milan Mijailović , a imenovana Gordana Marković, dužnosti predsednika NO Polet razrešen je Milutin Marković , a imenovan Prvoslav Adžić.
Predsednik novog UO Centra za kulturu je Jelena Kalat , a članovi : Milica Dasović, Živorad janković, Aleksandar Tomić, Slavan Batočanin, katarina Marinković, Gordana Obućina. Novi predsednik NO Centra za kulturu je Gojko Cerović.
Predsednik UO Studija Trnavac je odlukom Sklupštine Vinka Spajić, a članovi : Blagoje Ranković, Sladjana Malešević, Vladimir Petrović, Aleksandra Tomić, Sladjana Vasiljević, Budo Novović, predsednik NO trnavca je Jovanka Božić.
Zbog imenovanja za direktora Filijale RFZO u Valjevu sa mesta člana UO Apoteke smenjen je dr Milutin Matović, a umesto njega novi član je Vesna Kudić.
  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.