SDPS:Dan tolerancije

imagePovodom Dana tolerancije GO SDPS-a izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

“Socijaldemokratska partija Srbije tokom godine obeležava značajne datum među kojima je i Međunarodni dan tolerancije. Gradski odbor SDPS Valjevo je u svojim prostorijama obeležio 16. novembar. Tim povodom smo pozvali da o temama povezanim sa duhom tolerancije porazgovaramo sa svima koji su bili raspoloženi za takav razgovor.
„I na ovaj međunarodni priznat Dan tolerancije, kada pokazujemo koliko razumemo druge i drugi nas, zajedno podsećamo koliko smo svesni lepote deobe različitosti i posebnosti u saglasno uzajamnom poštujućem zajedništvu. Različitost je tu da nas obogaćuje, da nas oplemenjuje i zato je potrebno da je primamo rado, sa respektom. Sem ličnog naši identiteti su grupni. Prepoznaju se po polnoj, starosnoj socijalnoj, nacuionalnoj, verskoj, rasnoj, političkoj, kulturološkoj, jezičkoj, navijačkoj pripadnosti.
To je dan koji sve na svetu podseća na poštovanje i uvažavanjedrugačijih od nas. Ali jedini uslov za takav odnos drugih prema našoj posebnosti jeste da i svako od nas na isti način ima razumevanja i neguje poštovanje prema posebnosti i različitosti svih drugih“ , izjavila je predsednica Gradskog odbora SDPS Dragana Terzić.”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.