7. do 10. Novembar-Jesenji seminari

imagePrvi po redu ovonedeljni jesenji seminar biomedicine namenjen je starijim polaznicima, pa je shodno tome prvenstveno usmeren na rad oko završetka samostalnih istraživačkih projekata i njihovoj pripremi za predstojeću Konferenciju.

Pored toga planirana su i predavanja na temu epigenetike i imunologije, a biće organizovana i jedna projekcija filma sa diskusijom.

I stariji polaznici programa psihologije deo vremena će posvetiti finalizaciji letnjih projekata i raditi na razvoju akademskih veština prezentovanja svojih radova. Oni će učiti kako da naprave poster prezentaciju svog rada i kako da ono što su radili prezentuju najbolje što mogu za određeno vreme. Takođe važna je i akademska komunikacija, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja. Ove aktivnosti polaznicima pomažu u promišljanju sopstvenog rada, jer nakon prezentovanja dobijaju važne dodatne povratne informacije o radu. Osim aktivnosti koje za cilj imaju razvoj akademskih veština polaznika organizovana su i predavanja o evolucionoj genetici psihopatije, kvalitativnim istraživanjima u psihologiji i meta-analizi stručnih saradnika sa Instituta za sociološka i kriminološka istraživanja, fakulteta FASPER i Tim Centra. Filmsko veče će se realizovati u saradnji sa seminarom matematike i uz grupnu diskusiju otvoriće neka od relevantnih pitanja kojima se bave ove dve nauke.

Jesenji seminar matematike namenjen je, takođe, finalizaciji projekata polaznika i uvežbavanju prezentacije rezultata rada na jasan i koncizan način. Kao i na svakom seminaru do sada, i na ovom će biti održano nekoliko zanimljivih predavanja, a polaznike čeka i jedna matematička društvena igra koju su za starije polaznike pripremili mlađi polaznici na seminaru koji je održan pre dve nedelje. Deo vremena će biti posvećen i razgovorima o planovima za narednu godinu.

Seminar istorije namenjen je novim polaznicima i realizuje se pod nazivom Putnici kroz istoriju.
Ovaj seminar se nalazi na kraju godišnjeg ciklusa i zaokružuje priču o istoriji kao nauci. Nakon što je zimski seminar bio posvećen istoriji kao nauci u načelu, letnji ukazivao na bogatstvo tema, istorijskih izvora i pristupa kojima se istorija može baviti, ovaj jesenji seminar bi trebalo da polaznike uvede u problematiku odnosa istorije i drugih nauka, na primeru jedne teme značajne za istoriju kojoj se može prići iz uglova različitih disciplina.
Ta tema su putovanja. Nijedan predavač neće biti istoričar, već će doći samo „predstavnici“ istorije književnosti, antropologije, demografije i arheologije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.