Počinje štrajk boraca

imageBorci, članovi Udruženja boraca Valjeva i Srbije od 1990 godine, počinju danas štrajk, zbog neispunjenih zahteva kojji su dogovoreni u Valjevu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, navodi se u Saopštenju za javnost boraca iz Valjeva.

„Mi smo spremni legli smo u spomen sobu udruženja boraca i zvanično od sutra krećemo u štrajk zbog naših 12 ne ispunjenih zahteva. Štrajk je pokrenuo i odgovor narodnog poslanika dr Mihajla Jokića koji Vam dostavljamo ,,mi i naši zahtevi smo za njega izgleda vazduh i to ga ne interesuje“
Nas ne interesuje da tražimo smenu nijednog ministra a niti narodnog poslanika i ne osećamo da nam je država zarobljena i nepada nam napamet da je ,,demokratski odrobimo“
Nas interesuju konačno rešenje naših zahteva npr Zakon o borcu, overa zdravstvenih knjižica i lečenje mnogo bolesnih boraca, isplata ratnih dnevnica i nastavak rada komisije, da se spreči trošenje sredstava iz budžeta Republike Srbije za naplatu advokatskih troškova povodom tužbi za diskriminaciju od kojih borci nemaju ništa, da se završi izrada Gerentološkog centra u Valjevu gde pojedini birci vide jedini spas za život, da se pusti na slobodu dete borca koje boluje od raka kako bi moglo da se leči, zapošljavanje dece palih boraca, ratnih vojnih invalida i bolesnih i obespravljenih boraca i drugo!
Živela Srbija!
Živeo predsednik Srbije!
Živeo narod Srbije!
Živela Boračka populacija!

Štrajk će biti miran a veoma radikalan i trajaće do ispunjenja svih naših zahteva u to neka javnost bude sigurna!“, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine Ljubomir Bradić.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.