Otkriven spomenik Milanu Tepiću

imageU ulici narodnog heroja Milana Tepića na Topčideru u Beogradu uz sve državne počasti i ceremonije otkriven je spomenik narodnom heroju Milanu Tepiću.

U ime grada Valjeva i udruženja boraca rata od 1990 godine grada Valjeva i svih građana Valjeva i Kolubarskog okruga, suzu-cveće položili su, posle sina i kćerke heroja Milana Tepića, ministra odbrane Aleksandra Vulina i ministra za boračka pitanja Zorana Đorđevića, SUBNORA, predsednik udruženja boraca Bradić Ljubomir, sa članovima udruženja Nikolom Milanović, Dejanom Golubović, Milanom Gligorićem i Goranom Kolarićem.

image Na Spomen obeležju sa strane piše:
,,JEDANPUT LJUDI DAJU RIJEČ
ONA OSTAJE ILI SE POGAZI.
JA SAM DAO RIJEČ
DA ĆU DA BRANIM OVU ZEMLJU
AKO JOJ BUDE TEŠKO“.

HEROJ MILAN TEPIĆ
BEDENIK 29 SEPTEMBAR 1991.

Sa prednje strane Spome obeležja stoji i piše“
,,Grb države Srbije i
HEROJ
MILAN TEPIĆ“

Obe ploče na kojima stoje natpisi urađeni su od mesinga. Spomen obeležje heroju Milanu Tepiću stoji herojski u parku na uglu dve ulice ponosno i prkosno da mladim generacijama da jasnu poruku da je država Srbija i svoj narod samo jedna i jedan i da se brani samo jednom. Sve se može videti na fejsbuk stranici udruženja ,,ljubomir bradic“ Takođe predstavnici udruženja su prisustvovali i obeležavanju u Jajincima i predstavljali udruženje i grad Valjevo. Udruženju je odobren novi projekat od strane ministarstva za Boračka pitanja pod nazivom Lazarica koji sa sabom nosi poboljšanje položoja boraca, ratnih vojnih invalida, porodica palih boraca i civilnih invalida rata putem besplatnih lekarskih pregleda, optičarskih usluga sa dobijanjem naočara sa dioptrijom, besplatnih zubarskih usluga, besplatnih višednevnih ekskurzija i td! Krov nad spomen sobom i udruženjem je popravljen i gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je ispunio svoje dato obećanje! Saradnja sa gradom Valjevom, Javnim preduzećem Vodovod Valjevo, Vidrak Valjevo i Valisom kao i rukovodstvom grada Valjeva je na visokom nivou i tako treba nastaviti i u budućem radu udruženja boraca! Saopštenje dao: Predsednik, Ubr Bradić Ljubomir

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.