Gradac se izliva, Kolubara pod kontrolom brane Rovni

imageKiša koja pada gotovo 24 sata na teritoriji Valjeva dovela je do izlivanja vode na reci Gradac kod nove brane. Palo je 60 l kiše po metru kvadratnom.

Zbog velikih padavina vodostaj reke Gradac značajno je porastao pa je u delu nove gabionske brane došlo do izlivanja vode. „Preduzeće Erozija je odmah reagovalo sa jednim utovarivačem kako bi taj problem rešili. Voda je prodrla i poplavila jedan objekat koji se nalazi u neposrednoj blizini brane. Porast vodostaja Kolubare je zabeležen upravo u delu spajanja sa rekom Gradac zbog velikog dotoka vode, ali se stanje i u tom delu prati“, kaže za Vamediu član Veća Žarko Kovač.

image Dok nivo reke Gradac raste , Kolubara u samom gradu nije u problemu jer je nivo u akumulaciji Rovni ranije spušten pa je izvesno da brana može da primi veću količinu vode koja stiže rekom Jablanicom. Nivo vode porastao je na akumulaciji Pećina za 15 cm , ali ne postoji bojazan od izlivanja.

image Članovi štaba za vanredne situacije će u toku noći prikupiti i dodatne informacije kako bi se donela odluka da li postoji potreba za sazivanjem sednice Štaba.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.