Pred Većem obaranje konkursa

imageNa sednici Gradskog veća pole duže najave biće razmatran drugi rebalans budžeta. Gradsko Veće zatražiće od Skupštine obaranje konkursa kojim je za direktora JKP Vidrak izabrana Sladjana Marković.

Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici razmatraće izvršenje budžeta za period januar-septembar 2017 godine , a nakon toga i drugi rebalans budžeta. Nakon što je JP Kolubara dostavilo rebalans programa ovaj program biće tema i Gradskog veća , ali i odluka o dodeli subvencija ovom preduzeću.
Gradsko veće razmatraće i donošenje odluke o obaranju konkursa za imenovanje direktora JKP Vidrak na koju je saglasnost dala Skupština grada 6.juna 2017. godine. Komisija za izbor direktora nakon sprovedenog konkursa donela je odluku i izmedju dva prijavljena kandidata Lazara Lazića i Sladjane Marković izabrala Markovićevu. U obrazloženju odluke o obaranju konkursa se navodi da je neophodno usaglašavanje rukovodjenja s obzirom da će doći do spajanja preduzeća Polet i Vidrak, a na osnovu odluke gradonačelnika od 11.10.2017 godine o formiranju radne grupe za pripremu nacrta akata o statusnim promenama JKP Vidrak i JKP Polet u skladu sa zakonom o javnim preduzećima i privrednim društvima.
U medjuvremenu oba predsednika Nadzornih odbora i Vidrak i Poleta podneli su ostavke, a očekuje se da na sednici Skupštine u delu kadrovska pitanja budu izabrani novi vršioci dužnosti direktora oba preduzeća. Skupština grada još nije dala zeleno svetlo za spajanje ova dva preduzeća u koje će preduzeće Polet, po do sada dostupnim informacijama ući sa 9,3 miliona dinara duga. Ni za ovu sednicu Veća nije najavljen izveštaj o radu JKP Polet za 2016. godinu za koji pravnici tvrde da mora biti usvojen odnosno uradjen pre samog spajanja kako bi se znalo sa kolikim kapitalom pa i dugom ovo preduzeće ulazi u spajanje, ukoliko do njega dodje.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.