Bioskop počinje sa radom

imageBioskop u Centru za kulturu konačno će sa radom početi sutra 31. oktobra. Posle više godina čekanja bisokopske projekcije biće organizovane dva puta dnevno.

Valjevo već više godina čeka na realizaciju projekta bioskopa u gradu, a u poslednjih godinu i po dana otvranje bioskopa je bilo više puta i najavljivano pa potom otkazivano. Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić kaže da je poslednje kašnjenje izazvala upotrebna dozvola. „Kasnilo se sa upotrebnom dozvolom , a bioskop je bio završen još prošle godine. Problemi su nastali jer Centar projekat vodi na svoje ime, a sve ide preko grada što je dodatno zakočilo proceduru. Sa distributerima su napravljeni dogovori i u Valjevu bi trebalo da se vide filmovi istovremeno kada i u Begradu”,kaže Smiljanić . Po njegovim rečima oprema je nova i potpuno odgovarajuća za filmske projekcije.
„Projekcije počinju u utorak i ići će od utorka do nedelje, a ponedeljak će biti korišćen za dokumentarne filmove i programe koji nisu komercijalni, dve predstave u toku dana od 19 i 21h , a u planu je da kasnije budu reaqlizovane i projekcije od 17h za dečije filmove
Program će biti radjen na nedeljnom nivou , a svi gradjani koji ostave mejl adresu mći će direktno na nju da dobijaju obaveštenja o programu”, kaže Smiljanić.

Zahvaljujući se gradu na podršci, Smiljuanić kaže da projekat bioskopa nije jedini koji se realizuje te i da će vrlo brzo Centar preći na zamenu aluminijumske stolarije .„Zahvalio bih se gradu za sve uložene napore i podršku. Pored stolarije u planu je da naredne godine renoviramo krov , trebna da se raspišu tenderi za projekat klimatizacije i na kraju projekat prepakivanja sale. Imaćemo nešto manje od sadašnjih 630 mesta, ali namera je da imamo veća i udobnija sedišta .Takodje krenuće i tenderi za projekat rasvete i ozvučenja i energetske efikasnosti.”, najavljuje Smiljanić.
Prvi filmovi koji će biti prikazani biće od 17.30 „Kingsman: Zlatni krug“ i od 20.00 „Blejd raner 2049“, 3D . Karte su u prodaji na dan projekcije, a radno vreme blagajne: 16.30 – 20.00.
Cena karte za 2D biće 250 dinara, a za 3D projekcije 300 din.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.