Pripreme za naučnu pijacu

imageU toku je druga nedelja ovog četrnaestodnevnog programa, a počela je laboratorijskim vežbama iz arheologije, geologije, hidrohemije, robotike, fizike, hemije i biologije.

Tokom ove nedelje, planiran je izlet u klisuru reke Gradac, kako bi se polaznici opustili i odmorili u prelepoj prirodi, ali i upoznali deo kulturnog i prirodnog nasleđa valjevskog kraja. Po povratku sa izleta, očekuje ih večernji spektakl Između hemije i magije na čijoj pripremi radi tim saradnika sa programa hemije.
U toky ovog dela seminara, polaznici će imati priliku da se oprobaju u ulozi istraživača u onoj oblasti koja je pobrala najviše njihovih simpatija i interesovanja.
Za sam kraj, oni će zajedno sa saradnicima i predavačima pripremiti Naučni pijac, svojevrsni vašar, na kome će prikazati neke od eksponata i eksperimenata koje su pripremili tokom seminara.
Još jedna specifičnost Letnje naučne škole koja je vredna isticanja jeste velika uključenost polaznika naših programa za srednjoškolce u rad sa učenicima osnovne škole, čime oni dobijaju priliku da razvijaju svoje pedagoške veštine i pripremaju se za ulogu vršnjačkih edukatora koja očekuje neke od njih tokom perioda studiranja

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.