Letnja naučna škola do 16.septembra

imageOd 3. do 16. septembra, u Petnici je na programu prva, od dve ovogodišnje, Letnje naučne škole, programa namenjenog učenicima osmog razreda osnovne škole.

Ovaj, po mnogo čemu jedinstven, multidisciplinarni program postoji od samog osnivanja Istraživačke stanice, te ove godine imamo čast da se družimo sa jubilarnom 35. generacijom “LNŠovaca“.
U radu LNŠ učestvuju 83 polaznika iz svih krajeva Srbije. Tokom naredne dve nedelje, oni će imati priliku da kroz brojna predavanja, radionice i samostalne zadatke upoznaju pojam nauke, naučnog metoda i kako da razlikuju nauku od pseudonauke.
Kroz interaktivna predavanja biće im predstavljeni osnovni koncepti i goruća pitanja svih naučnih disciplina koje su zastypljene u programu ISP. Tako će polaznici imati priliku da od predavača, mahom univerzitetskih nastavnika, slušajy kako nastaju vizuelne iuyzije, o virtuelnoj realnosti, kultu mrtvih kod Slovena, najvećim problemima geometrije, biotičkim odnosima, imunizaciji i brojnim drugim zanimljivim temama.
Deo vremena rezervisan je za laboratorijske vežbe iz arheologije, geologije, hidrohemije, robotike, fizike, hemije i biologije. Ovaj deo programa je od izuzetnog značaja za polaznike LNŠ, s obzirom na činjenicu da praktičan rad nije u dovoljnoj meri zastupljen u našem obrazovnom sistemu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.