Gramate za Djerdan i Beluševića

imageVladika Milutin na Ilindanskom saboru u Novom naselju dodelio Gramate Aleksandru Tomiću i Veseljku Beluševiću. Svetkovanje Ilindana trajalo je dva dana.

Crkvena opština Novo Valjevo tradicionalno za Ilindan organizuje Ilindanski vašar, svetkovinu koja je i ovoga puta okupila veliki broj gradjana. Za razliku od prethodnih godina obeležavanje ovog verskog praznika počelo je u utorak uveče, a nastavljeno sinoć kulturno umetničkim programom u okviru kog su nastupili KUD Djerdan i Biljana Jeftić. U okviru novog programa Episkop valjevski Milutin, dodelio je Gramate za izuzetan doprinos Aleksandru Tomiću , umetničkom rukovodiocu KUD-a Djerdan i Veseljku Beluševiću umetničkom rukovodiocu Centra za kulturu.
U obrazloženju Gramate Tomiću naveden je izuzetan doprinos očuvanju narodne tradicije i folklora,a Beluševiću znak zahvalnosti za pomoć u svakoj organizaciji svečanosti čiji je inicijator bila crkva.

image

„Dok stojim pod ovim nebom i maločas dok sam sedeo i gledao program i ovu divn decu osećao sam se zaista posebno shvatajući da naš narod ima budućnost u ovoj deci , u našoj omladini koja već u najranijem dobu prepoznaje obeležja svoga naroda. Gledajući sve vas srce mi je bilo puno što smo zajedno ove večeri na dan kada slavimo Sv Iliju, što nam je porta crkvena prepuna „, rekao je izmedju ostalog episkop Milutin.

image

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.