Abrašević nov i zanimljiviji

imagePete večeri Tešnjarskih večeri KUD Abrašević na letnjoj sceni predstavilo je Valjevcima folklorni ansambl, orkestar i hor.

Gotovo tradicionalno jedno veče u okviru Tešnjrskih večeri posvećeno je KUD Abrašević. Društvo koje je do sada izbrojalo 112 godina postojanja Valjevcima je predstavilo hor, orkestar i folklorni ansambl.
Pod nazivom „Osu se nebo zvezdama“ koncert Abraševića privukao je veliku pažnju publike , a prvi put Valjevci su mogli da čuju kako zajedno zvuče orkestar i hor u nastupu. Počev od Mokranjčevih rukoveti preko poznatih horskih numera do kompozicije Luja Armstronga „What a wonderful world“ gledaoci su mogli da čuju po čemu je poseban hor Abraševića. Orkestarska pratnja iako novina u radu izazvala je burne aplauze publike.

image Po svemu poseban nastup imao je folklorni ansambl koji je koreografijama prošetao kroz Srbiju, na scenu izveo najmladje članove , ali i veterane.
Vranjanske svita i Igre iz Vojvodine brojunu publiku ostavile su bez daha.
Glumačka sekcija Abraševića već ranije najavila je premijeru predstave „Maratonci trče počasni krug za 23 sata u Centru za kulturu u četvrtak 10. avgusta.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.