Prošao prvi rebalans

imageSkupština grada usvojila je prvi rebalans budžeta za 2017.godinu. Kako se moglo čuti u septembru se očekuje još jedan rebalans.

Rebalans budžeta obrazložio je u Skupštini zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić koji je rekao da rebalans jasno pokazuje smanjenje očekivanog budžeta od 3 milijarde za 7 miliona dinara. „Smanjili smo neke pozicije ili odustali od njih za koje znamoda nemogu biti u ovoj godini realizovani,neke pozicije smo dodali ,a neke povećali.Kada je dodavanje u pitanju imamo 20 miliona za projektovanje vezano za valjevsku bolnicu, voidovod za Brankovinu nećemo graditi u ovoj godini , ali smo opredelili sredstva za projektovanje tog vodovoda što je preduslov za gradnju.Tu imamo problem vezan za dozvolu u vezi regionalnog puta Šabac-Valjevo ,ali očekujemo da od upravljača dobijemo dozvolu za prolazak vodovoda tom trasom. Tu je projekat velike sale Centra za kulturu, Sredstva će ubuduće ići Vidraku od naplate parkinga, tako kaženovi zakon pai tu imamo promenu, dodali smo sredstva za kanalizaciju na Divčibarama,potrebno je da konačno izborimo priznavanje Divčibara kao turističkog prostora.Očekujemo drugi rebalans u septembru“,rekao je Jeremić.
Duško Rakić iz DS-a konstatovao je da se ponovo ne vide investicije te i da te iste investicije izostaju godinama.Slobodan Pavlović dS je rekao da će ubuduće 23 miliona od parkinga ići Vidraku, a vidi se smanjenje pozicije Vidraku za pranje ulica i zelenilo. “ Ovde vidimo 18 miliona manje Vidraku. Vidrak to treba da uradi ,a neće moći da to fakturiše. Zašto? Osnovno pitanje je škola u Brdjanima? zašto kliza škola? KO je uradio tako projekat i postavio školu na klizištu? Kanalizacija na Divčibarama. Ja imam informaciju da je taj projekat već uradjen. Da li ponovo to radimo?“, pitao je Pavlović.

Šest miliona na poziciji usluga po ugovoru posebno je privuklo pažnju opozicije koja je konstatovala da se u rebalansu ne vidi koje su to usluge i zašto ih plaćamo. Sredstva za tekuću budžetsku rezervu, izdvajanje za Domzdravlja samo su neke od tema o kojima se govorilo.
„Postoji dogovor sa ministarstvom zdravlja o velikom ulaganju koje će oni dati i mi moramo sasvoje strane odgovoriti. Dajemo sredstva za Dom zdravlja jer je to od koristi svim gradjanima.
Pomenuli ste Divčibare i jasno je da činimo sve da oživimo Divčibare. često ovde spomnjete transparentsnost ,a ja mislim da se sve vidi u rebalansu.ne bih posebno govorio o onima koji su se zaklanjali iza transparentnosti,a radili sve suprotno od toga“, rekao je Gvozdenović.
Skupština je većinom glasova usvojila rebalans budžeta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.