Pivara proslavila svoju slavu

imageDuhovski utorak ili Treće trojice, svoju slavu obeležila je danas Valjevska pivara. Slavski obred služio je episkop valjevski Milutin sa sveštenicima valjevske eparhije.

Direktor pivare Aleksandar Rajevac zahvalio se na dolasku gostima i izrazio zadovoljstvo zbog prisutva velikog broja prijatelja, poslovnih partnera, institucija i lokalne samouprave, kao i gostiju iz Kosjerića i Osečine. Kako je rekao, pivarina slava uvek je prilika da se sumiraju rezultati koji je ova kompanija, kao najstariji gradski industrijski brend, ostvarila.
„Naši rezultati su evidentni, ali smo uvek spremni da radimo bolje i više. Kada je pivara ušla u turbulentna vremena 2012. godine, odmah nakon stečaja, realizacija je bila oko 74.000 hektiolitara piva, a lane smo došli do proizvodnje od 96.000 hektolitara. Pre pet godina prihod je bio 430 miliona, a sada je 574 miliona dinara. Značajno je reći da je Valjevska pivara jedina državna pivara u Srbiji. Danas ovo preduzeće državi Srbiji daje na godišnjem nivou 224,5 miliona dinara na ime akciza, a 106 miliona dinara na ime plaćenog poreza. To je ono što činimo neposredno za državu“, naveo je Rajevac.

image Što se tiče odnosa prema radnicima, direktor pivare je predočio da je prošle godine uplaćeno 71 milion dinara za doprinose zaposlenih a da je prosečna zarada 197 radnika pivare 44.000 dinara neto.
„Nastavili smo da se socijalno i društveno odgovorno ponašamo prema sredini u kojoj poslujemo i nastavićemo tako. Sva raspoložila sredstva ove godine uključujemo u kvalitet i u laboratorije da Valjevsko pivo dovedemo na još viši nivo kvaliteta. U narednih sedam dana opet, drugu godinu za redom, kreće isporuka Valjevskog sa SAD i to je još jedno priznanje za naš rad“, rekao je Aleksandar Rajevac.

image Valjevska pivara će i ove godine nagraditi najbolje valjevske đake, a povodom slave nagrada je uručena valjevskoj Modernoj galeriji. U umetničkom programu današnje svečanosti učestvovao je gudački orkestar „Feniks“, valjevske srednje Muzičke škole „Živorad Grbić“.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.