Godišnjica bitke na Košarama

imageDana 14.06.2017 godine u 11 časova obeležena je bitka na Košarama otkrivanjem Spomen obeležja poginulom junaku na Košarama Tiboru Cerni
Spomen obeležje u Debeljači-Kovačici u prelepom parku punom zelenila i tišine otkrio je predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić i majka poginulog heroja Kata Cern.

Grad Valjevo su predstavljali načelnik Kolubarskog okruga gospodin Goran Milivojević i predsednik udruženja boraca rata od 1990 godine grada Valjeva Bradić Ljubomir sa svojim saradnicima i članovima udruženja.
Na ovom istorijskom i veličanstvenom skupu govorio je junak sa Košara Vojislav Vukašinović, majka Kata Cern i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Kompletnu organizaciju uradila je Vlada Republike Srbije i ministarstvo za boračka pitanja na čelu sa ministrom Aleksandrom Vulinom i državnim sekretarom Draganom Popovićem, a Spomen obeležje Tiboru Cern je podignuto na inicijativu Boračkih udruženja Republike Srbije.
Ovaj današnji dan je ispravljanje dela nepravde prema poginulim junacima, golobradim vojnicima sa Košara a zadnje junačke reci poginulog borca Tibora Cerne su bile: ,,za ovu zemlju vredi ginuti" a taj naš junak se junacki podigao iz rova da bi ga otkrili šiptarski snajperisti i nažalost pogodio ga je drugi metak, ali je isti šiptarski snajperista likvidiran od našeg borca-vojnika na odsluženju vojnog roka koje je zadesio strašan rat i odbrana Srbije!!!
Oko sto golobradih srpskih vojnika su branili karaulu Košare od 20.000 šiptarskih terorista, regularne albanske vojske, i specijalne jedinice Jastreb iz sastava Nato snaga. U napadu na karaulu Košare su šiptarski teroristi koristili 24 helikoptera apač i blekhouk, 30 tenkova, 24 oklopna transportera, 24 višecevnih bacača i Avione A10.
Stotinak junaka Srbije, 25 motorizovane brigade, stajali 67 dana pred metkovima nato snaga, regularne albanske vojske i šiptara terorista i nisu se predali niti dozvolili da osvoje teritoriju Republike Srbije.
Oni naši junaci njih 108 poginulih će dobiti svoje junačko obeležje u srcu Srbije da stoji uspravno na ponos srpskom rodu da se zna kakve Srbija ima junake koji nisu žalili da daju svoj život za svoju otadžbinu i svoj narod!!!
Neka im je večna Slava!!!

Hvala svim preživelim i poginulim junacima sa Košara oni su ponos, svi zajedno svih nas u državi Srbiji, hvala i svim porodicama poginulih junaka sa Košara i Srbije i njih nikada nesmemo zaboraviti!!!

Predsednik Ubr od 1990
grada Valjeva
Bradić Ljubomir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.