Još uvek bez dobrog rešenja

imagePronaći slobodno mesto na parkingu preko puta zgrade Uprave gotovo uvek je izazov. Deo pomenutog parkinga se naplaćuje dok deo zemljišta nije u sistemu naplate. Skorijeg rešenja za ovaj parking prostor i gužvu nema .

JKP Vidrak raspolaže sa 54 parking mesta na parkingu preko puta zgrade Uprave i na ovim mestima parking se plaća po zvanično usvojenom cenovniku.Ipak preostali prostor takodje služi za parkiranje bez ikakvog reda pa se parkingom nekako smagtraju i zelene površine izmedju samih zgrada. „ Rešenje za taj parking jeste da se postigne dogovor sa Krušikom koji je vlasnik zemljišta. Mi bismo tada mogli da uredimo taj prostor da taj praking zaista izgleda lepo i uopšte  ceo taj prostor“, kaže direktor Vidraka Sladjana Marković.
Svojevremeno je u izjavi za Vamediu direktor Krušika Mladen Petković potvrdio da postoji zahtev grada , ali da odluka nije na samom Krušiku već na državi i resornom ministarstvu.

image Kako država ima očito važnija posla od jednog parkinga u Valjevu , grad je pokušao da pronadje zainteresovane koji bi u okviru sistema privatno javnog partnerstva uradili spratnu garažu. „ Taj problem postoji godinama, ali nema zainteresovanih za takvo ulaganje. Rešenje bi zbog velikog broja korisnika parkinga bilo upravo u spratnom objektu čime bi se broj parking mesta povećao . Ipak nema zainteresovanih za takvo ulaganje , a sam grad nema sredstava za takvu investiciju“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
 Očito do pronalaska nekog zainteresovanog ili sistematskog ulaganja nema ni rešenja. Do tada se gradjani snalaze ne poštujući ni travu , ni zelenilo, a vrlo često ni one koji su platili parking jer se mnogi parkiraju gde stignu. Čekanje na vlasnika vozila koji se nepropisno parkirao tako je deo rizika za sve one koji se odluče upravo za ovo parkiralište. 
   
S.V.
   

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.