Do jeseni Gradska kuća

imageSudeći po najavama vrlo brzo biće započeti radovi u staroj zgradi Radio Valjeva. Predvidjeni radovi i pretvaranje ovog objekta u Gradsku kuću koštaće 24 miliona dinara.

 

Nakon što je JP Radio Valjevo privatizovano iz zgrade na Desankinom trgu iseljeni su list napred , ali i novi vlasnici radija. Odlazeći iz zgrade novi vlasnici sa sobom su poneli ne samo kupljenu opremu već i štekere, prekidače, radijatore, sistem za grejanje , sve ono što je bilo vlasništvo same zgrade , a samim tim i grada Valjeva. Iza njih u zgradi koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika ostala je pustoš , a grad je najavio unutrašnje radove kako bi se zgrada upodobila za Gradsku kuću po ugledu na druge gradove Srbije koji je imaju.
Radovi na ovom objektu trebalo bi da počnu uskoro , a podrazumevaju gotovo sve u unutrašnjosti od podova do plafona , pregradne zidove, galeriju, stepenište. Za ovaj posao grad je opredelio 24 miliona dinara.
U novom objektu biće smešteno najviše gradsko rukovodstvo , odnosno po ranijim najavama kabineti gradonačelnika i zamenika gradonačelnika , konferencijsku i salu za sastanke, protokolarne prijeme i svečanosti.  
Zgrada na Desankinom trgu je secesijsko zdanje prve Valjevske banke, odnosno Narodne štedionice (1905). U ovoj zgradi nekada je bila i sala za venčanja .

 

S.V. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.