DS: Šta krije Veće?

imageDemokratska stranka u Valjevu najoštrije osudjuje  odluku gradskih vlasti o zatvaranju sednica Veća za javnost.  „Očigledna je namera SNS i SPS da suspenduju zakone, vrate točak istorije u 90. godine, a od građana Valjeva sakriju svoje odluke“, navodi se izmedju ostalog u Saopštenju za javnost koje prenosimo u celosti:

 

„Nakon nedavne izjave gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića “da daje izjave samo diplomiranim novinarima” , u petak 21.04.2017. godine je stiglo i saopštenje iz Gradske uprave da je javnost isključena sa sednica gradske vlade.
Demokratska stranka se protivi i osuđuje ovakve poteze gradskih vlasti na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem. 
Poslednjom odlukom koja je saopštena preko PR službe grada Valjeva nastavljen je trend omalovažavanja, nipodaštavanja i bahatosti gradske vlasti prema novinarima. Ovog puta čak i kukavički.
Nedostojni funkcija koje obavljaju i poverenja građana Valjeva, gradska vlast umesto informisanja uvodi propagandu. Umesto objektivnosti, tumačenje stvarnosti. Koga se to gradska vlast plaši? Javnosti?
Očigledna je namera SNS i SPS da suspenduju zakone, vrate točak istorije u 90. godine, a od građana Valjeva sakriju svoje odluke. Iz dosadašnjih izveštaja sa sednica gradske vlasti mogli smo se uveriti u nekompetentnost i nezainteresovanost gradskih većnika za odluke koje donose, što je uvereni smo još jedan od razloga nepoželjnosti novinara na sednicama.  
Bez kontrole, bez pitanja, bez odgovora, bez odgovornosti, bez demokratije? Da li su građani Valjeva 2016. godine glasali za ovakvu  vlast?
GO DS 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.